Disperarea medicilor spitalului din Bârlad: „Personalul medical a ajuns la limita maximă de oboseală” | VIDEO

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Medicii, asistenţii medicali şi infirmierii din Bârlad fac un nou apel la vaccinare şi au realizat un film tulburător cu pacienţii de la Terapie Intensivă care se luptă să respire. Personalul medical a ajuns la limita epuizării şi luptă contracronometru ca să facă faţă avalanşei de pacienţi.

"Mergeţi şi vă vaccinaţi! Nu este o reclamă. Peste 97% dintre pacienţii internaţi la noi sunt nevaccinaţi, iar acest lucru spune totul", este mesajul de început al reprezentanţilor spitalului municipal din Bârlad.

Personalul medical a realizat şi un film în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale, unde pacienţii se luptă în fiecare moment pentru o gură de oxigen. Imaginile sunt tulburătoare, ca şi declaraţiile celor care sunt internaţi acum după infectarea cu SARS-CoV-2.

"MERGEŢI ŞI VA VACCINAŢI nu este o reclamă! Peste 97 % dintre pacienţii internaţi la noi sunt nevaccinati, iar acest lucru spune totul! Săli de operaţie transformate în saloane de Terapie Intensivă. Ne dorim că personalul medical şi de suport să reziste, şi ei sunt OAMENI!

De la începutul acestei pandemii, de peste un an şi jumătate, medicii, alături de întreg personalul medical şi auxiliar, au fost în prima linie şi au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situaţia şi pentru a le asigura tuturor pacienţilor îngrijirile necesare. Aceste eforturi continuă. Trebuie să existe, însă, un efort comun şi din partea fiecăruia dintre noi pentru a depăşi cu bine această situaţie.

Despre vaccinare există voci pro şi contra – un drept pe care se bazează democraţia, fiecare decide pentru sine, însă în permanentă trebuie să existe respect reciproc şi nu trebuie îngrădită sau perturbată nicio clipă desfăşurarea unui act medical, indiferent care este acesta.

Medicii şi personalul nostru medical trebuie să îşi desfăşoare activitatea în condiţii adecvate şi de siguranţă. Intimidarile, ameninţările de orice fel nu îşi au locul acum şi nici nu trebuie să existe vreodată. Exercitarea actului medical sau a oricărei activităţi în general necesită concentrare, atenţie, efort şi merită RESPECT!

Personalul medical şi de suport a ajuns la limita maximă de oboseală...sunt oameni dedicaţi, implicaţi, care depun tot efortul pentru a face ceea ce trebuie în această perioada grea pentru noi toţi! Lucrăm contracronometru, sub presiunea timpului şi a situaţiei existente, a avalanşei de pacienţi care vin, disperaţi, în ultimul moment, să fie salvaţi.

În izolatorul Spitalului sunt persoane care aşteaptă eliberarea unui pat cu acces la sursă de oxigen, pe secţii sau la AŢI, locul în care, în permanentă sunt 21 de pacienţi internaţi. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute.

Sunt pacienţi pe secţie care au nevoie de Terapie Intensivă şi se face bilanţ în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistenţă în Terapie Intensivă e transferat imediat, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secţie. E un schimb de pacienţi cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.

Aveţi încredere în NOI. Facem tot ce se poate!”, este apelul Danei Rusu, manager interimar al S.M.U. Bârlad.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Medicul Şerban Bubenek: În clipa de faţă mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută

Mai multe paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19 din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri