Coşmar pentru sute de elevi din judeţul Vaslui. Ar putea învăţa în frig la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi iarna trecută sute de copii au stat cu hainele pe ei la cursuri FOTO:adevarul
Şi iarna trecută sute de copii au stat cu hainele pe ei la cursuri FOTO:adevarul

Elevii mai multor şcoli din comunele vasluiene Roşieşti, Ghergheşti, Griviţa, Voineşti şi din oraşul Negreşti, nu s-au aprovizionat, până în prezent, cu lemne pentru acest an şcolar.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, primarii care nu au cumpărat nici până la această dată lemnele pentru încălzirea unităţilor şcolare sunt direct responsabili pentru faptul că la iarnă sute de copii vor învăţa în frig.

„Banii pentru comune au fost mai puţini decât în alţi ani, trebuie să recunoaştem acest lucru, dar oricât de puţini bani ai, acţionezi în funcţie de priorităţi. În şcolile în care nu s-au cumpărat lemne, copiii vor sta în frig, fiindcă oricâte presiuni se fac din teritoriu, instituţia noastră nu are bani. Primarii trebuiau să pună bani deoparte, lemne nu se cumpără când e zăpadă afară", a declarat vicepreşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, pentru Agerpres.

El a mai adăugat că priorităţile edililor ar trebui să fie asigurarea salariilor şi crearea de condiţii normale în şcoli, grădiniţe şi dispensare.

Citeşte şi:

Un nou an şcolar, probleme vechi. În câteva sate din Vaslui copiii vor învăţa în dispensarul medical, cantonul silvic sau casă de paiantă

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Vaslui, închise din cauza numărului mic de elevi

Deficit major de personal medical în şcolile din judeţul Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite