Copil electrocutat accidental când se juca în curte. A suferit arsuri de gradul doi

0
Publicat:

Un copil în vârstă de 9 ani a fost preluat, joi, 15 septembrie, de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, cu arsuri pe o treime din suprafaţa corporală, și transportat la spital. El s-a electrocutat pe când se juca în curte.

Copilul a suferit arsuri de gradul doi pe 30% din suprafața corpului FOTO arhivă Adevărul
Copilul a suferit arsuri de gradul doi pe 30% din suprafața corpului FOTO arhivă Adevărul

Incidentul s-a petrecut în zona unor locuinţe sociale din municipiul Bârlad. Un băiat de 9 ani s-a electrocutat accidental joi, 15 septembrie, când a atins cu mâna o bucată de fier aflată sub tensiune din curtea casei unde locuia, fiind aruncat aproximativ doi metri.

„A fost trimisă o ambulanţă B2 din Bârlad care a găsit copilul conştient, cu arsuri gradul doi pe aproximativ 30% din suprafaţa corporală şi cu traumatisme la nivelul unui umăr şi la nivelul abdomenului. Copilului i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat în regim de urgenţă la Spitalul Municipal Bârlad’, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, Daniel Ungureanu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă și fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Electrocutat mortal în timp ce făcea o lucrare la negru

Un vasluian de 61 de ani și-a găsit sfârșitul joi, 1 septembrie, în timp ce efectua o lucrare la o locuință din comuna Băcești, județul Vaslui. La fața locului s-a deplasat rapid un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care a solicitat şi un elicopter SMURD, în vederea transportării victimei la un spital din Iaşi.

Ulterior, medicii au declarat decesul victimei. „Poliția orașului Negrești a fost sesizată cu privire la electrocutarea unui bărbat, în localitatea Băcești, județul Vaslui. Ulterior, a fost constatat decesul bărbatului de 61 de ani, domiciliat în comuna Todirești, județul Vaslui. În cauză, a fost deschis dosar penal, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Electrocutat când schimba lămpile de iluminat public

În 2019, un tânăr de 25 de ani, electrician de meserie, s-a electrocutat în timp ce lucra la sistemul de iluminat public din localitatea Moara Domnească, județul Vaslui.

O manevră greşită a făcut ca bărbatul să fie electrocutat, rămânând suspendat pe stâlp. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj SMURD, victima fiind găsită în stop cardio-respirator.

„Tânărul a fost coborât de pe stâlp şi se efectuează manevrele de resuscitare, potrivit protocolului”, precizau atunci reprezentanții ISU Vaslui.

În ciuda manvrelor de resuscitare, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicii declarând decesul acestuia.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite