Consiliu Județean obligat să plătească daune record unui biciclist care s-a accidentat grav după ce a căzut într-o groapă de pe șosea

0
Publicat:

Un ieșean aflat la plimbare cu bicicleta pe un drum județean a nimerit într-un crater din asfalt și s-a ales cu o fractură de claviculă, cu câteva coaste rupte și mai multe escoriații.

Biciclistul și-a pierdut cunoștința după căderea în groapa din asfalt FOTO Asociația Bike Works
Biciclistul și-a pierdut cunoștința după căderea în groapa din asfalt FOTO Asociația Bike Works

Gropile din asfalt produc de multe victime, iar autoritățile sunt nevoite să plătească daune consistente din bani publici în contul suferințelor pe care le-au îndurat victimele. Așa s-a întâmplat și cu un ieșean de 31 de ani, membru al unui club de ciclism, care s-a accidentat grav în timpul unei plimbări cu bicicleta pe ruta Iași-Vaslui.

Incidentul a avut loc pe 13 iunie 2020 la aproximativ un kilometru de orașul vasluian Negrești, ciclistul a nimerit într-o groapă din asfalt, nesemnalizată, cu diametrul de peste un metru. A căzut și, preț de câteva secunde, și-a pierdut cunoștința.

A fost ajutat de către ceilalți participanți la cursă să ajungă la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură de claviculă, fracturi de coaste și escoriații și a avut nevoie de 40-45 de zile spitalizare. După ce a ieșit din spital, ieșeanul a dat în judecată Consiliul Județean Vaslui, administratorul drumului, pe motiv că acesta era obligat să semnalizeze groapa respectivă.

Reprezentanții CJ Vaslui au încercat să arunce vina asupra biciclistului, motivând faptul că incidentul nu a fost anunțat la 112 și că victima a mers la spital cu mașina unui prieten. De partea cealaltă, ieșeanul a arătat că, odată ajuns la spital, a anunțat autoritățile, iar polițiștii au descoperit groapa în care acesta a căzut.

În final, Judecătoria Vaslui a decis să oblige Consiliul Județean să achite victimei 12.700 de lei, cheltuieli privind spitalizarea și 20.000 de lei, daune morale pentru suferințele îndurate. Decizia instanței nu este definitivă.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite