Cisternă cu 26 de tone de motorină, răsturnată pe DN 24 B. Incidentul a produs o poluare în zonă

0
Publicat:

O cisternă cu motorină s-a răsturnat, miercuri seară, pe DN 24 B, în afara localităţii Valea Grecului, judeţul Vaslui. Zona a fost poluată cu carburantul scurs pe la una dintre gurile cisternei.

O parte din combustibilul din autocisternă s-a scurs pe șosea FOTO ISU Vaslui
O parte din combustibilul din autocisternă s-a scurs pe șosea FOTO ISU Vaslui

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este oprit DN 24B Huşi – Albiţa, în afara localităţii Valea Grecului, judeţul Vaslui, după ce o autocisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara carosabilului.

„Secţia de pompieri Huşi intervine cu cinci autospeciale, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje specializate, pentru asigurare măsuri PSI, asigurarea zonei, evaluare şi acordare prim-ajutor în urma producerii unui accident rutier pe DE 581 (DN 24B), în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. În accident este implicată o autocisternă încărcată cu 26 tone motorină. În autovehicul se afla doar conducătorul auto”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Autocisterna (înmatriculată în Republica Moldova) este răsturnată pe o parte, în afara carosabilului şi nu prezintă fisuri, însă există scurgeri de combustibil pe la capacul de alimentare al primului compartiment.

„Până la sosirea echipajelor de intervenţie, conducătorul auto s-a autoevacuat. Şoferul a fost evaluat medical, a primit sprijin medical în ambulanţa SMURD, iar în acest moment este transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Huşi”, au mai adăugat reprezentanții ISU Vaslui.

Pompierii militari asigură măsurile PSI și intervin pentru oprirea scurgerilor de carburant de la capacul unuia dintre cele cinci compartimente ale autocisternei.

 Accident similar și la Slobozia

Un accident similar a avut loc pe 31 ianuarie 2023 la ieșirea din municipiul Slobozia. O cisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat în urma unui impact cu un autoturism. Lucrătorii de la ISU au intervenit pentru că existau scurgeri de combustibil.

Detașamentul de pompieri Slobozia intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o autospecială de primă intervenție și comandă, la un accident rutier, produs la ieșire din municipiul Slobozia (zona Combinatului), în care sunt implicate o cisternă încărcată cu combustibil și un autoturism.În sprijinul acestora acționează și două echipaje ale SAJ Ialomița. În urma impactului, cisterna s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din cauza faptului că, sunt scurgeri de combustibil, pompierii au luat măsurile necesare pentru asigurarea perimetrului pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. În accident sunt implicate trei persoane, conștiente, cooperante și neîncarcerate“, au anunțat reprezentanții ISU Ialomița. 

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri