Cele mai stupide replici în trafic. Şoferiţă fără centura de siguranţă, către poliţist: „Vrei să o punem împreună?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferiţele sunt mai tupeiste FOTO 123 RF
Şoferiţele sunt mai tupeiste FOTO 123 RF

Fie că e vorba despre replici inteligente, haioase, fie că e vorba despre tupeu şi impertinenţă, poliţiştii de la Rutieră au ocazia să întâlnească în trafic tot felul de situaţii inedite.

Nu e niciun secret că mulţi şoferi încearcă să să-i înduplece pe poliţiştii de la Rutieră atunci când sunt opriţi în trafic pentru diferite abateri sau controale tematice. Unii îşi asumă greşelile şi păstrează distanţa şi respectul faţă de agentul de circulaţie, alţii preferă să „negocieze” ori să scape de amenzi folosind tot felul de replici mai mult sau mai puţin inspirate.

Ca regulă generală, majoritatea şoferilor care au băut înainte să urce la volan neagă acest lucru, femeile care nu poartă centura de siguranţă invocă faptul că sunt însărcinate deşi nu se vede acest lucru. Alţii acceptă să sufle în fiolă doar când sunt „ameninţaţi” că vin televiziunile să-i filmeze, "truc" la care recurg oamenii legii pentru a putea să-şi facă treaba.

„Aşa e munca cu omul. Sunt situaţii plăcute, interesante, dar sunt şi multe momente complicate, indecente. Munca noastră e dedicată, în special, pentru a preveni evenimentele neplăcute, nu pentru a ne face norma de amenzi, cum se spune. Femeile sunt cele mai tupeiste, cele trecute de 30-35 de ani. Recurg la tot felul de tertipuri, inclusiv la replici cu tentă sexuală”, a spus, pentru „Adevărul”, un poliţist.  

Top replici stupide în trafic

Şoferii care sunt opriţi în trafic pentru că nu poartă centură au replici din cele mai diferite.  „Dar dumneavoastră de ce nu purtaţi”, i-a replicat un şofer poliţistului care îl legitima, deci nu se afla la volan să fie nevoit să poarte centura.

„Nu port centură pentru că sunt însărcinată”, a răspuns o şoferiţă. Când poliţistul i-a spus că este valabil numai în cazul sarcinilor vizibile, răspunsul a fost: „Am crezut că se pune şi dacă am rămas gravidă acum trei zile”.

„Nu mi-o puneţi dumneavoastră, domnule poliţist?”, a răspuns sugestiv altă şoferiţă.

Replicile tendenţioase sunt preferatele de femei. „Hai să o punem împreună”, a spus altă şoferiţă.

Şoferii acre prezintă halenă alcoolică sunt cei mai „curajoşi”. Întrebat de poliţist dacă a băut, un şofer a răspuns: „De unde ştii, ce ai băut cu mine?”.

Altul a replicat: „Dar de unde! Nu m-a bătut nimeni”

O doamnă care nu părea să fi consumat alcool a înverzit etilotestul. A reieşit că avea o alcoolemie de 1.53 pe ecran. A contestat calitatea aparatului şi a refuzat să însoţeacxă poliţistul la spital pentru a-i fi prelevate analize. Abia când poliţistul s-a făcut că dă telefon la o televiziune pentru a surprinde imagini intereante, şoferiţa a acceptat să colaboreze: „Fac orice numai nu mă daţi la televizor să râdă o ţară întreagă”.

Alt şofer s-a folosit de necazuri pentru a fi lăsat în pace. Transporta deasupra maşinii un sicriu pe care nu l-a asigurat şi pe care l-a luat vântul. Prezenţa poliţiştilor nu l-a intimidat, ci a spus că socra nu vrea la groapă sugerând că ar fi mortul în sicriu. De fapt, coşciugul era gol.

Şoferii băuţi aduc tot felul de scuze, fie că fac tratament cu bitter suedez pentru imunitate, fie că au mâncat salată cu oţet ori bomboane mentolate sau cu lichior.

Sancţiuni
Potrivit Codului rutier, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la  2 la 7 ani. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune.
 

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri