Atac sexist la adresa şoferiţelor: cum arată parcările pentru femei din China FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO slimhappyandeating.com
FOTO slimhappyandeating.com

Internauţii din China au  invadat spaţiul online cu un subiect care a stârnit controverse în ultima perioadă: locurile de parcare pentru femei. Activiştii pentru drepturile persoanelor de sex feminin spun că această acţiune perpetuaează stereotipul femeii fară abilitaţi în şofat.

Publicaţia Qianjiang Evening News a scos la iveală faptul că zona de servicii a autostrazii din partea de est a metropolei Hangzhou oferă femeilor locuri de parcare speciale. Acestea sunt cu 50% mai mari, sunt colorate roz şi marcate prin pictograme reprezentând o femeie care poartă fustă.

„Locurile speciale de parcare sunt pentru femeile ale căror abilitaţi de conducere nu sunt cele mai bune”, a spus Pan Tietong, managerul zonei de sericii, pentru Qianjiang Evening News. Acesta a povestit că de-a lungul timpului au avut cazuri în care femeile nu reuşeau să parcheze cu spatele şi rugau angajaţii de la pază să le ajute.

Deşi locurile de parcare au apărut în luna martie, scandalul este in plină desfaşurare. Masura a stârnit reacţii în rândul utilizatorilor de Sina Weibo, varianta chineză a Twitter, care i-au acuzat de sexism pe iniţiatorii  parcatilor destinate soferilor de sex feminin. „Acesta este sexism, chiar dacă ei vor să pară îngrijoraţi. Modul în care se parchează depinde de abilitaţile şoferului, nu de sex”, a scris un utilizator Sina Weibo.

image

FOTO latimes.com

Cu toate acestea, un sondaj realizat pe internet scoate la iveală că 67% dintre cei 1700 de respondenţi sunt de acord cu parcarile speciale. Printre susţinatori s-au numarat şi femei. „Chiar daccă eu pot sa parchez în locuri obişnuite, prietenele mele, care se descurcă mai greu cu şofatul cu siguranţă au nevoie de aceste locuri”, a declarat Lin Zhuzi, o femeie de 34 de ani, din Quanzhou, un oraş din sud-estul Chinei, posesoare a permisului de conducere de 8 ani.

Nu este pentru prima dată când în China au fost oferite locuri de parcare doar pentru femei. În 2014, un centru comercial din nord-estul oraşului Dalian a stârnit reacţii incendiare cand a oferit locuri de parcare supradimensioante pe care scria ”Pentru femei, cu respect!”, o masură introdusă de managerul magazinului, o femeie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite