Cele două fetiţe gemene din Ucraina născute prematur au fost externate. Medicii au comunicat cu mama prin Google Translate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Spitalul municipal de Urgenţă din Bârlad
FOTO Spitalul municipal de Urgenţă din Bârlad

Secţia de Neonatologie - Compartimentul Prematuri a Spitalului municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad a îngrijit timp de două săptămâni, în perioada 23 martie - 8 aprilie, doi copii, născuţi prematur, aduşi prin transfer de la maternitatea din Odesa, Ucraina.

Cele două fetiţe, născute la 30 de săptămâni, în vârstă de o lună şi jumătate, au fost spitalizate împreună cu mama lor într-un salon de rooming in.

Din cauza imaturităţii diferitelor organe, nou-născutul prematur poate pune o serie întreagă de probleme: respiratorii, digestive, tulburări metabolice, hematologice şi infecţii determinate de scăderea imunităţii.

”Îngrijirea nou-născutului prematur necesită o supraveghere continuă şi minuţioasă. Astfel, pe parcursul spitalizării, fetiţele au fost permanent monitorizate, s-au efectuat investigaţii periodice, au primit medicaţie specifică patologiei asociate, mama a fost informată şi consiliată în legătură cu starea de sănătate a bebeluşilor”, spun medicii secţiei de Neonatologie a spitalului din Bârlad.

Un element care a făcut dificilă colaborarea cu mama a fost că aceasta nu cunoaste limba engleză şi comunicarea s-a efectuat prin intermediul google translate şi a medicilor vorbitori de limbă ucraineană din unitatea medicală.

Evoluţia clinică şi paraclinică a sugarilor sub terapie a fost favorabilă, cu recuperare ponderală satisfăcătoare. Ieri, 8 aprilie 2022, s-au externat cu stare generală bună, cu o greutate mai mare de 2,5 kilograme, cu recomandarea de revenire la control.

”Mulţumim întregului personal din secţia de Neonatologie implicat în îngrijirea micuţelor! Mulţumim pentru implicare, răbdare, perseverenţă şi profesionalism! Misiune îndeplinită!”, este mesajul medicilor bârlădeni.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O fetiţă născută prematur a supravieţuit trei luni în Maternitate. Avea mai puţin de un kilogram

O femeie a născut prematur în ambulanţa SMURD. Mămica a fost asistată de echipajul medical

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite