Cel mai prost hoț din Vaslui, prins după o urmărire ca-n filme. A lăsat fără internet o întreagă comună

0
Publicat:

Un vasluian a furat cabluri de telecomunicații, crezând că au în componență aluminiu sau cupru, dar care, de fapt, conțineau doar fibră de sticlă. Ce a reușit a fost să lase fără internet o comună întreagă.

Bărbatul de 31 de ani a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul de 31 de ani a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii Secției Rurale Banca din Vaslui l-au reținut pe Cristian Butnaru, un recidivist în vârstă de 31 de ani, din municipiul Bârlad, suspectat de furt și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pe 9 ianuarie, un echipaj de poliție al Secției 7 Poliție Rurală Banca, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245D, în localitatea Unțești, comuna Bogdănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, înmatriculat provizoriu în județul Vaslui, care circula spre drumul european DE 581.

Autoturismul nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea, încercând să iși asigure scăparea. Autoturismul a fost urmărit și blocat de către polițiști pe un teren agricol, din proximitatea drumului european. Conducătorul autoturismului, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Bârlad, a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție, pentru efectuarea de cercetări. Totodată, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că barbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe 10 ianuarie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției 7 Poliției Rurală Banca au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Mașina urmărită, plină cu cabluri de telecomunicații

Surpriza pentru polițiști a venit când au cercetat mașina pe care o urmăriseră în trafic. Autovehiculul era plin cu cabluri de telecomunicații, pe care hoțul le furase din satele din comuna Bogdănești.

Cristian Butnaru a crezut că a dat lovitura, dar cablurile pe care le-a sustras nu conțineau aluminiu sau cupru, așa cum crezuse, pe care le-ar fi putut vinde ulterior, ci doar fibră de sticlă.

Valoarea acestora este nesemnificativă. În schimb, prin gestul său, recidivistul a creat o problemă serioasă în comuna Bogdănești, lăsând ore bune fără internet școlile, primăria, poliția și pe localnici.

De amintit este că șoferul de ocazie a dărâmat pe DE 581 un indicator auto, în timp ce era urmărit de polițiști, fiind posibil ca acesta să fie cercetat acum și pentru distrugere.

Bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale derulate de către acesta.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite