Urmărire ca-n filme în Bihor. Polițiștii au blocat un drum ca să prindă un șofer VIDEO

0
0

Un șofer de 45 de ani, din Harghita, a fost oprit în trafic de polițiști după o urmărire ca în filme pe șoselele din județul Bihor. Agenții de la circulație au blocat drumul cu autospecialele, ca să îl blocheze, dar și așa, acesta a tras de volan și mașina a ajuns într-un șanț. 

Șoferul a fost imobilizat de polițiștii.

Oamenii legii au fost sesizați prin 112 despre faptul că șoferul are un comportament haotic în trafic. Acesta gonea cu viteză pe șosele, iar într-o filmare publicată pe grupul de Facebook „Info Trafic Bihor" se vede cum conducătorul auto depășește în viteză o coloană de mașini pe linia dublă continuă, după care revine pe sensul său de mers în ultima clipă și evită astfel un impact frontal cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus. Conducptorul auto este filmat cum trece de pe o bandă pe alta, făcând slalom printre mașini.

Potrivit polițiștilor, acesta ar fi circulat pe sensul opus de circulație pe raza localităților Oradea, Biharia, Satu Nou, Tămășeu, Roșiori și ar fi depășit neregulamentar, inclusiv pe trecerea de pietoni.

Mai multe echipaje de poliție au pornit imediat pe urmele lui și au reușit să-l prindă la intrarea în localitatea Diosig, județul Bihor.

A fost o urmărire, iar poliția în fața mea aplicat blocaj total. Două mașini au blocat drumul și încă vreo 4 goneau după mașina gri care ajuns în șant. Presupun că îl urmăreau de la Tămășeu. Presupun că nu s-a oprit la radar pentru oarecare motiv, și de acolo pornea urmărirea" a declarat Csaba Fodor, șoferul care a filmat momentul în care fugarul a fost prins de polițiști, pentru bihon.ro.

Șoferul a fost luat de polițiști de la volanul autoturismului său. În urma testărilor s-a dovedit că acesta nu consumase nici alcool, nici substanțe psihoactive.

A rămas fără permis pe o perioadă de 510 zile

Pentru fapta sa, șoferul a fost amendat cu 2.320 de lei și va rămâne pieton pentru următoarele 17 luni. În plus, pentru că autoturismul condus de acesta nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare în partea din față, polițiștii i-au ridicat și certificatul de înmatriculare.

Șoferul a fost oprit în urma unui blocaj Foto: Captura Youtube
Șoferul a fost oprit în urma unui blocaj Foto: Captura Youtube

Joi, 8 decembrie 2022, la ora 10.20, I.P.J. Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112, că un bărbat, în timp ce conducea un autoturism la ieșirea din municipiul Oradea, înspre localitatea Biharia, are un comportament haotic în trafic. Acesta ar fi circulat pe sensul opus de circulație pe raza localităților Oradea, Biharia, Satu Nou, Tămășeu, Roșiori și ar fi depășit neregulamentar, inclusiv pe trecerea de pietoni. Polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia l-au interceptat în trafic, însă bărbatul a refuzat să oprească la semnalul legal al polițiștilor, continuându-și deplasarea până la intrarea în localitatea bihoreană Diosig, unde a virat la stânga, pătrunzând într-un șanț. Evenimentul rutier a fost unul fără victime. Persoana care a condus autoturismul a fost identificată ca fiind un bărbat de 45 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ“, a transmis IPJ Bihor.

Bărbatul a fost testat preliminar pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, rezultatul fiind, de asemenea, negativ. „În consecință, bărbatul a fost sancționat contravențional cu 16 puncte amendă, în valoare 2.320 de lei și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 510 zile. De asemenea, pentru că autoturismul condus de acesta nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare în partea din față, polițiștii au dispus și retragerea certificatului de înmatriculare a vehiculului. Totodată, bărbatul a fost internat involuntar într-un spital din municipiul Oradea", a au mai menționat polițiștii din Bihor. 

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite