Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu foi de napolitană. Deliciul culinar se prepară în maximum 30 de minute
0Prăjitura cu foi de napolitană, cunoscută şi sub numele prăjitura cu foi Lica, este uşor de preparat chiar şi de o gospodină mai puţin pricepută.
„Adevărul” propune o reţetă clasică preluată din cartea de bucate a lui M. Sevastos, tipărită în 1956.
Prăjitura cu foi de napolitană
Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană, 450 grame nuci, 500 grame unt, 500 grame zahăr pudră, 6 gălbenuşuri, 2 pliculeţe zahăr vanilat
Crema pentru glazură: 100 grame ciocolată, 2 linguri zahăr tos, puţină apă
Mod de preparare: Împărţim zahărul şi untul în două părţi egale şi le punem în cratiţe separate. La aşezăm la foc mic sau în baie de aburi şi amestecăm până se topeşte conţinutul. Într-una din cratiţe adăugăm pe rând gălbenuşurile în timp ce amestecăm repede pentru a se omogeniza şi lăsăm la foc foarte mic până ce compoziţia se face ca o smântână subţire, adăugăm un zahăr vanilat apoi lăsăm cratiţa deoparte.
Punem din nou pe foc cealaltă cratiţă în care adăugăm două pahare cu nuci tăiate sau fărâmiţate şi lăsăm să tragă un clocot până compoziţia se rumeneşte şi devine aurie. Amestecăm cele două compoziţii bine adăugând şi restul nucilor având grijă să nu se taie gălbenuşurile. Dăm deoparte şi lăsăm un pic să se răcorească. Pe o foaie de copt punem prima foaie de napolitană pe care întindem un strat de cremă, aşezăm următoarea foaie şi ungem cremă şi repetăm până la terminarea foilor. Foaia de deasupra trebuie să rămână fără crema de nuci, ci vom fac cremă din ciocolata topită cu zahăr şi puţină apă pe care o vom turna deasupra.
Cantităţile pot fi înjumătăţite şi vom folosi doar jumătate din foile din pachet.
Citeşte şi:
Secretul minciunelelor moldoveneşti, gogoşile delicioase gătite ca pe vremea bunicii