Secretul celei mai delicioase ciocolate de casă, preparată în câteva minute. Ce ingrediente-minune sunt obligatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciocolata de casă
Ciocolata de casă

Pentru a prepara o ciocolată de casă care se topeşte în gură trebuie să ţineţi cont de câteva lucruri estenţiale care fac diferenţa între un desert banal şi unul incredibil de bun

Secretul pentru a prepara o delicioasă ciocolată de casă constă în calitatea produselor folosite. Cel mai important ingredient este laptele praf care trebuie să fie strict pentru uz alimentar (nu pentru hrana bebeluşilor) şi să fie de bună calitate. De asemenea, e nevoie de cacao fină.

Ciocolata de casă

Ingrediente:
- 500 grame lapte praf
- 500 grame zahăr
- 50 grame cacao
- 100 grame unt sau margarină
- 100 ml apă
- stafide, nuci prăjite, alune, arome după gust

Preparare:
Apa şi zahărul se pun pe foc şi se lasă la fiert până se topeşte zahărul, apoi se adaugă untul. Se închide focul şi se adaugă în ploaie laptele praf şi cacao care au fost cernute în prealabil şi amestecate. Când se omogenizează compoziţia se adaugă aromele (esenţa de rom, vanilie, migdale - după gust) şi nuci, stafide ori alune.

Compoziţia se toarnă cât este caldă într-o tavă întinsă pe care aşternem celofan sau folie alimentară. Se întinde compoziţia uniform şi cât este încă caldă se trasează dungi pe ciocolată în forma dorită (pătrăţele, romburi triunghiuri). Ciocolata nu va putea fi tăiată când e rece dacă nu sunt trasete dungile cât timp compoziţia e caldă.

Ciocolata poate fi servită după ce a fost lăsată cel puţin ptaru-cinci ore la rece.

Citeşte şi:

Secretul minciunelelor moldoveneşti, gogoşile delicioase gătite ca pe vremea bunicii

Reţetă delicioasă de ketchup moldovenesc. Cum se prepară sosul picant şi bun de-ţi lingi degetele

Reţeta pentru lapte de pasăre, faimosul desert franţuzesc al bunicilor care este gata în doar o jumătate de oră

Cum să prepari cei mai buni papanaşi moldoveneşti „ca la mama acasă“. Secretele unui desert delicios, gata în doar 15 minute

VIDEO Cea mai bună reţetă de mucenici moldoveneşti. Cum se prepară delicioşii sfinţişori, unşi cu miere şi presăraţi cu  nucă măcinată, după reţeta bunicii

Secretul gospodinelor din Moldova pentru o tocăniţă de urzici delicioasă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite