Beizadeaua care i-a umilit pe poliţişti. Dădea interviuri la TV în timp ce era dat în urmărire generală pentru atac armat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Eduard Ciocoiu  FOTO vremeanoua.ro
Ştefan Eduard Ciocoiu  FOTO vremeanoua.ro

Un bărbat de 32 de ani, fiul unei grefiere din Bârlad, a fost căutat timp de patru zile de poliţişti pentru a fi audiat în legătură cu un atac armat care a avut loc pe o stradă din Vaslui în 2019. În tot acest timp, suspectul dădea interviuri la televiziune din maşină şi anunţa dezvăluiri incendiare.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe 9 septembrie pe Ştefan Eduard Ciocoiu (32 de ani), fiul unei grefiere din Bârlad, la 14 ani de închisoare pentru  tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Decizia instanţei nu este definitivă. Bărbatul a fost obligat să achite şi cheltuieli de judecată de 25.000 de lei.

Conform anchetatorilor, pe 29 noiembrie 2019, Eduard Ciocoiu a fost protagonistul unui incident extrem de grav produs în trafic. Ciocoiu a tras 3 gloanţe în autoturismul în care se afla un tânăr de 28 de ani, Eduard Filip Modoranu, membru al clanului Modoranu, din Bârlad.

Modoranu a sunat la 112 şi a sesizat că maşina în care se afla a fost atacată si din alt autoturism s-au tras trei focuri de armă asupra lui. 

La faţa locului, poliţiştii au găsit maşina cu urme clare de gloanţe, unul dintre acestea oprindu-se în tetiera unui scaun. A fost găsit şi un cartuş provenind de la un glonţ letal de 9 mm, însă maşina din care s-a tras nu se afla la faţa locului.

De negăsit timp de patru zile

În urma audierilor, Eduard Filip Modoranu l-a indicat pe  Eduard Ştefan Ciocoiu, fiul unei grefiere din cadrul Judecătoriei Bârlad, drept persoana care a tras mai multe focuri de armă în maşina în care se afla.

Poliţiştii l-au căutat pe Eduard Ştefan Ciocoiu chiar în seara atacului, însă acesta nu a fost de găsit. Au fost efectuate percheziţii domiciliare la domiciliul lui Eduard Ciocoiu, a părinţilor săi si a unor rude, însă pistolul cu care s-a tras nu a fost găsit.

Rudele lui Eduard Ştefan Ciocoiu au susţinut constant că bărbatul este nevinovat, chiar dacă la acel moment refuza să se predea pentru a da explicaţii în legătură cu cele întâmplate. Poliţiştii au avut nevoie de patru zile pentru a-l prinde pe principalul suspect în atacul armat din Vaslui.

Interviu din maşină

De amintit este că, în timp ce era căutat de poliţişti (era dat în urmărire!), Ciocoiu a apărut la un post de televiziune pentru a nega acuzaţiile care i se aduc. În interviul realizat într-un autoturism, tânărul susţinea că acuzaţiile sunt neadevărate şi că la mijloc ar fi vorba despre o înscenare. El a recunoscut doar că s-a şicanat în trafic cu rivalul său.

„Fac  un apel către cei care fac aceste jocuri murdare şi vor să-mi  însceneze  aceste fapte  pe care nu le-am comis, pentru că în acest sens voi face mai multe dezvăluiri”, spunea la acel moment Eduard Ştefan Ciocoiu. ”Dezvăluirile” de care vorbea bărbatul de 32 de ani nu au mai fost făcute.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cine a fost „Beizadea Viţel“, prinţul rămas în istorie pentru că a folosit timp de un an un animal pe post de haltere

Cine sunt beizadelele trimise de România la Bruxelles. Odrasle de foşti miniştri, şefi SIE şi judecători CCR sunt „experţii“ pentru preşedinţia UE

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite