Bătrână atacată pe stradă de o haită de maidanezi. Cum s-a salvat de furia patrupedelor VIDEO

0
Publicat:

O femeie în vârstă a trecut prin momente teribile, aceasta fiind la un pas să fie sfâșiată de o haită de câini maidanezi. Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere montate pe o stradă din Bârlad.

Momentul în care bătrâna este atacată de maidanezi FOTO captură video
Momentul în care bătrâna este atacată de maidanezi FOTO captură video

La Bârlad, problema câinilor maidanezi a devenit una foarte gravă. Aproape nu trece o zi fără ca un locuitor al orașului vasluian să fie atacat de haitele de câini fără stăpân și doar un miracol a făcut ca până acum nimeni să nu fie rănit grav.

Ultimul incident a avut loc pe 11 ianuarie, când o bătrână a fost înconjurată de un grup de câini agresivi, care au încercat să o muște de mai multe ori. Bătrâna a scăpat folosindu-se de un cărucior pe care îl avea cu ea și pe care l-a pus între ea și patrupede. În cele din urmă, un tânăr a salvat-o, nu înainte ca un câine să o agațe cu dinții de haină. 

O afacere de jumătate de milion de euro

Scena a fost înregistrată de o cameră de supraveghere din zonă, iar proprietarul imobilului unde era instalată spune că astfel de incidente sunt la ordinea zilei.

„După ce Bârladul a plătit o basculantă de bani pentru ca bârlădenilor să nu le mai fie teamă când merg pe stradă de numărul mare al maidanezilor, iată că aceștia, maidanezii, sunt din ce în ce mai mulți și atacă oamenii care își permit să treacă pe unde acești câini își fac veacul. Primarul, în loc să ofere ONG-urilor bârlădene acest serviciu de ecarisaj, l-a oferit, pe sume fabuloase, 1.500 de lei per câine, unora care nu au nimic în comun cu orașul Bârlad”, susține bârlădeanul.

Pe 15 noiembrie anul trecut, Consiliul Local Bârlad a aprobat un proiect de hotărâre prin care urma să aloce suma de 1.428 lei/lună/cap de câine pentru capturarea și hrănirea maidanezilor din oraș. În total, este vorba de aproximativ 500.000 de euro, pe care Primăria Bârlad ar urma să îi aloce pentru ridicarea câinilor fără stăpân de pe străzi.    

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite