Florentina, copilul crescut cu pufuleți și ceai. Cum arată acum fetița care la 5 ani avea greutatea unui bebeluș

0
Publicat:

Viața copilei s-a schimbat radical în 2014, când a fost adusă mai mult moartă decât vie la spital de mama sa. Fetița a fost adoptată chiar de către medicul care a îngrijit-o și și-a revenit complet.

Florentina, fetița a cărei viață s-a schimbat după internarea în spital FOTO Vremea Nouă
Florentina, fetița a cărei viață s-a schimbat după internarea în spital FOTO Vremea Nouă

Cazul Florentinei, copila care, în 2014, a ajuns la spital în comă, a impresionat o țară întreagă. Medicii nu mai văzuseră așa ceva. Fetița arăta ca un bebeluș din cauza subnutriției severe, deși avea 5 ani. Copila a fost adoptată de unul dintre medicii din Iași care a îngrijit-o pe perioada spitalizării și se bucură acum de iubirea acestora, dar și a celor doi frați gemeni din familie.

„Flori este acum o mică domnișoară. Pentru toate clipele grele prin care a trecut, soarta a răsplătit-o cu o familie de la care primește doar iubire. Micuța care obișnuia să-mi spună tată este acum un copil frumos, vesel, inteligent și energic”, declara pentru Vremea Nouă medicul care a decis să o adopte.  

A plâns când și-a aflat povestea

A fost o întreagă luptă juridică, pentru că aproape doi ani tatăl biologic al fetei s-a opus adopției. După câțiva ani, părinții adoptivi au decis să îi povestească prin ce a trecut în primii ani de viață. Medicul i-a arătat fotografiile înfiorătoare în care se vedea cât de slabă și neîngrijită era, ca să nu afle de la altcineva sau de pe internet ce i se întâmplase.

Fetița a plâns când și-a aflat povestea, dar a fost consolată de părinți, care au reușit în cele din urmă să o liniștească.  „A început să plângă când s-a văzut în poze, dar s-a liniștit apoi. A început să plângă destul de tare, dar am luat-o în brațe și am ieșit cu ea în oraș”, a relatat tatăl adoptiv al copilei, potrivit Vremea Nouă.

Înfometată de propria mamă

Florentina provine dintr-o familie săracă din comuna vasluiană Pușcași și a șocat opinia publică când în spațiul public au apărut fotografii cu ea arătând ca un bebeluș, deși avea 5 ani la acea vreme. De amintit este că mama copilei a decis să o ducă la spital abia după ce a constatat că nu mai dă semne de viață.

Ani de zile o înfometase, hrănind-o doar cu pufuleți și cu ceai. Când a ajuns la spital, medicii au constatat că fetița intrase în comă. A fost readusă la viață, dar era pe jumătate paralizată din cauza subnutriției. Ca să o recupereze, medicii au luat decizia de a o interna la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii din Iași.

Timp de 6 luni, fetița a fost îngrijită intensiv, iar treptat a început să își revină. A început să ia în greutate, a învățat să vorbească, iar la externare ar fi trebuit să ajungă într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale din Bârlad, dar unul din medicii care a îngrijit-o nu a vrut să audă de așa ceva.

Protecția Copilului a decis plasarea în regim de urgență a copilei în familia medicului din Iași, care ulterior a și adoptat-o. Florentina este acum o fetiță sănătoasă și fericită.

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite