Bărbat reţinut de poliţişti la Vaslui după ce a strivit în bătaie două pisici. Un animal a murit, iar celălalt este rănit grav

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna vasluiană Laza a fost reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici ale familiei, pe fondul consumului de alcool.

Două pisici au fost agresate de stăpân pe fondul consmului de alcool FOTO Shutterstock
Două pisici au fost agresate de stăpân pe fondul consmului de alcool FOTO Shutterstock

Un bărbat din localitatea vasluiană Laza s-a îmbătat, iar când a revenit acasă, a luat la bătaie pisicile familiei. Animalele au fost lovite extrem de puternic, iar una dintre pisici a murit.

„Poliţiştii vasluieni au stabilit că, pe data de 26 ianuarie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat ar fi agresat două pisici deţinute de familia sa. Urmare a agresiunii o pisică ar fi fost ucisă, iar alta ar fi suferit mai multe leziuni. Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii vasluieni au luat faţă de bărbatul cercetat măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

Cercetat pentru maltratare şi schingiuire

Incidentul s-a petrecut în Ighişul Nou, judeţul Sibiu, pe 14.03.2023. Un bărbat a fost filmat în timp ce târa pe stradă un câine şi căra într-o pungă mai mulţi căţeluşi.

Poliţia Judeţeană Sibiu a anunţat că acum suspectul este cercetat penal de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu pentru infracţiuni la regimul animalelor.

Persoana în cauză a fost surprinsă şi filmată luni după-amiaza, 14 martie, în jurul orei 16,00, de o medieşeancă, pe strada Morii din localitatea Ighişul Nou. Femeia a alertat imediat Poliţia, iar pe baza imaginilor, a fost găsită persoana reclamată.

„În urma intervenţiei rapide a poliţiştilor din cadrul Biroului de Ordine Publică Mediaş, s-a reuşit identificarea persoanei în cauză. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Ighişul Nou. În curtea imobilului unde domiciliază bărbatul, într-o plasă aflată într-un tomberon au fost găsiţi abandonaţi patru pui de câine, având una - două zile de la naştere. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că bărbatul, după ce ar fi târât câinele pe stradă, l-a predat unui adăpost de animale”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, cu privire la acest incident.

Un medic veterinar din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu a examinat cele cinci animale: câinele femelă şi cei patru pui şi a întocmit fişe de observaţie clinică. În plus, în cauză, s-a deschis un  dosar de cercetare penală care pentru maltratarea şi schingiuirea animalelor, respectiv despărţirea puilor de mamă până la vârsta de opt săptămâni de viaţă.

„Pentru cele cinci animale, povestea are un final fericit, toate cinci fiind adoptate chiar de către femeia care a sesizat poliţiştii. În dosarul penal instrumentat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu, cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş”, a mai precizat aceeaşi sursă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite