Învățătorul violent din Vaslui, pedepsit. A bătut un copil pentru că nu știa tabla înmulțirii

0
Publicat:

Comisia de disciplină i-a scăzut salariul învățătorului agresor din Vaslui, dar și calificativul pentru următoarea evaluare. Dascălul va fi reevaluat de un medic pentru a se stabili dacă mai este apt să predea.

 Copil bătut la palme cu bățul de învățător FOTO iasitvlife.ro
Copil bătut la palme cu bățul de învățător FOTO iasitvlife.ro

Comisia de disciplină și Consiliul de Administrație al Protopopești din comuna vasluiană Tăcuta a stabilit ca dascălul să fie sancționat cu diminuarea salariului cu 15% timp de șase luni și cu scăderea calificativului la următoarea evaluare.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, învățătorul va fi reevaluat de un medic de Medicina Muncii pentru a se stabili dacă acesta mai poate să predea la clasă. Și polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru purtare abuzivă, cercetările fiind în curs de desfășurare. 

Inspectoratul Școlar Vaslui și Poliția au declanșat o anchetă la școala Protopopești în urma dezvăluirilor făcute de mama unui elev. Femeia susține că fiul ei de 7 ani a fost bătut la palme cu un băț de învățător pentru că nu știa tabla înmulțirii. 

Vasluianca a postat mai multe fotografii cu copilul de 7 ani care plânge și cu mâinile sale învinețite de la loviturile primite la palmă.

„Acești învățători, profesori, care după atâția ani de la Revoluție nu au învățat nimic despre educarea copiilor într-un mod normal... Vrem în școala noastră profesori și învățători care au răbdare cu copiii. Acest copil este traumatizat, nu vrea sa meargă la școală de frică!", a scris mama băiatului în postarea care însoțea fotografia cu palmele copilului său. 

Cazul care a împărțit comuna în două

Cazul copilului bătut cu bățul la palme de învățător a stârnit reacții aprinse din partea locuitorilor comune, care s-au împărțit rapid în două tabere. De o parte sunt cei care iau apărarea dascălilor exigenți care nu ezită să folosească metode violente pentru a-și disciplina elevii, iar de cealaltă parte sunt cei care cred că profesorii violenți nu mai au ce căuta în sistemul de învățământ.

Ambele tabere s-au contrat în ultimele zile în mediul online, prezentându-și argumentele. Iată doar câteva comentarii: „Bătaia e ruptă din rai, bun-simț nu mai există”; „Tot ce a fost frumos odată s-a dus cu timpul, nimeni și nimic nu ne întoarce în trecut, au rămas doar amintiri de povești cu dascăli minunați de la care am avut ce învăța. Azi nu mai există.”; „Îmi pare rău să spun, suntem în goana numai după bogății. Atât a ramas, nu mai e respect”; „Un pic de educație nu strică! Chiar și cu mică lovitură la palmă! Dar să nu uităm: oamenii onești, deștepți sunt cei crescuți și educați cu aceste “maniere.”; „Din punctul meu de vedere, cred că respectul se câștigă prin bun simț, nu prin impunerea fricii în elevi. Nu sunt de acord nici ca elevii să înjure profesorii, dar nici profesorii să își verse frustrările pe elevi. Nu trebuie comparate generațiile și nici confundat succesul în viață cu capacitatea de a reține materia școlară.”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite