Alegeri locale 2016. Victorie istorică a liberalilor la Bârlad: Dumitru Boroş - primar. Primele reacţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Boroş alături de Elena Monu în noaptea de după alegeri, la sediul PNL Bârlad
Dumitru Boroş alături de Elena Monu în noaptea de după alegeri, la sediul PNL Bârlad

Avocatul Dumitru Boroş a câştigat alegerile locale 2016, după o luptă strânsă cu deputatul PSD Adrian Solomon. Este primul primar liberal la Bârlad după 1990

Dumitru Boroş a reuşit să se impună în faţa principalului contracandidat cu aproape 2000 de voturi, obţinând peste 43% din voturile exprimate, faţă de numai 34% cât a obţinut deputatul PSD Adrian Solomon.

Au ieşit la vot un număr de 23.671 bârlădeni, pe liste figurând 60.439 de bârlădeni cu drept de vot. Prezenţa la alegerile locale 2016 a fost de numai 39,16%, faţă de aproximativ 43% cât a fost prezenţa la alegerile locale din 2012, an în care Constantin Constantinescu a câştigat detaşat cel de-al treilea mandat.

Potrivit sondajelor, Adrian Solomon era în topul preferinţelor alegătorolor cu numai câteva zile înainte. Cifrele prezentate de Corneliu Pleşu, candidat PNL pentru CL Bârlad,  arată că social-democratul Solomon avea un avantaj de aproximativ 5 procente. Liberalii au recuperat pe ultima sută de metri şi l-au decalat pe principalul contracandidat detaşat. Rezultatul final pare să fi fost influenţat major de inundaţiile din zilele premergătoare alegerilor, când străzile Bârladului au fost acoperite de ape.

La numărătoarea paralelă de la sediul PNL Bârlad, Boroş era dat câştigător înainte de miezul nopţii după centralizarea rezultatelor de la jumătate din secţii. Corneliu Pleşu a anunţat victoria. Dumitru Boroş nu s-a grăbit să savureze reuşita înainte să afle rezultatul final.

În timp ce liberalii serbau rezultatele istorice, la sediul PSD Bârlad atmosfera era de priveghi. Puţin după miezul nopţii (5/6 iunie), când rezultatele parţiale vorbeau de la sine, liderii social-democraţi erau în colocot, fiind conştienţi că au eşuat după 12 ani de administraţie asumată.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite