Adolescentă de 14 ani, însărcinată, găsită inconștientă pe peronul gării din Vaslui. Băuse în prealabil foarte mult alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată de 14 ani a fost găsită în stare de inconștiență pe peronul gării din Vaslui. Fata fugise dintr-un centru de plasament împreună cu două colege. Toate trei au consumat apoi băuturi alcoolice, iar adolescentei de 14 ani i s-a făcut rău, cel mai probabil pentru că este însărcinată.

Fata de 14 ani a fost găsită inconștientă pe peronul gării din Vaslui FOTO arhivă Adevărul
Fata de 14 ani a fost găsită inconștientă pe peronul gării din Vaslui FOTO arhivă Adevărul

Adolescenta însărcinată a plecat de la centrul de plasament pentru minori sâmbătă, 24 februarie, împreună cu două colege, cu vârsta între 14 și 17 ani. Polițiștii vasluieni le-au găsit rapid și le-au dus înapoi la centru, dar câteva ore mai târziu, fetele au fugit din nou.

„La data de 25.02.2024, Poliția municipiului Vaslui a fost sesizată telefonic de către numita Nicoleta Condur, lucrător social în cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 3 Vaslui de pe strada Metalurgiei Nr.1, cu privire la faptul că minorele I. M., M. A. și C. M. au plecat din Centru în data de 25.02.2024, în jurul orei 16.00, fără bilet de voie”, se arată pe site-ul Poliției Române, la rubrica Copii dispăruți.

Cele trei adolescente au fost găsite în aceeași zi pe peronul gării din Vaslui, sub influența băuturilor alcoolice, iar fata însărcinată era în stare de inconștiență.

„În data de 26.02.2024, la ora 00.04, un echipaj de jandarmerie a fost solicitat să intervină pe peronul Gării C.F.R. din municipiul Vaslui, deoarece o fată era căzută pe peron în stare de inconștiență. La sosirea jandarmilor la fața locului, un echipaj de ambulanță îi acorda îngrijiri medicale persoanei în cauză, care ulterior s-a stabilit că are 14 ani și este plecată dintr-un centru de plasament pentru copii din Vaslui. Fata a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Vaslui și au fost anunțate despre această situație Poliția Municipiului Vaslui și Centrul de plasament pentru minori”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui.

În luna februarie, adolescenta de 14 ani a aflat că este însărcinată, însă pentru că a avut relații cu mai mulți bărbați, nu știe care dintre ei este tatăl copilului.

 „Pe data de 14 februarie 2024, în baza unei informări că o minoră dintr-un centru DGASPC are un test de sarcină pozitiv, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru act sexual cu un minor”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, adolescenta este inclusă într-un program de consiliere psihologică.

„Minora în cauză se află sub atenta noastră monitorizare. Este inclusă într-un program de consiliere psihologică. Ne preocupă în egală măsură și starea ei medicală, a fost programată și a efectuat mai multe investigații medicale raportate la situația constată (n.r. sarcina minorei). Și celelalte două minore au fost incluse într-un program special de consiliere și monitorizare, așa cum, de altfel, se întâmplă în cazul tuturor beneficiarilor față de care există anumite suspiciuni”, a transmis DGASPC Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite