Un vasluian a încercat să evadeze din spital cu cearşafuri legate de pat. Bărbatul a căzut în gol de la etajul patru

0
Publicat:

Un pacient în vârstă de 64 de ani a căzut de la etajul patru al Spitalului de Urgență din Vaslui, în încercarea de a evada din spital. Era supărat că nu va fi externat astăzi, ci abia săptămâna viitoare. 

Polițiștii au făcut cercetări la locul unde a căzut pacientul FOTO IPJ Vaslui
Polițiștii au făcut cercetări la locul unde a căzut pacientul FOTO IPJ Vaslui

Un incident grav a avut loc la Spitalul de Urgență din Vaslui. Un pacient de 64 de ani a aflat vineri, 1 martie, după vizita medicului în salon, că este posibil să nu mai fie externat astăzi, ci abia luni, pentru că nu îi veniseră aparţinătorii să îl ia acasă.

Era internat la etajul al patrulea al spitalului, într-un salon în care erau şi alţi bolnavi de Covid şi gripă. 

Supărat pe această situaţie, bărbatul a decis că vrea oricum să plece din spital, aşa că a luat mai multe cearșafuri din salon, le-a legat între ele şi de pat, iar apoi a încercat să iasă pe geam. Însă a căzut în gol.

El a căzut de la etaj după ce, aparent, funia improvizată s-a dovedit prea scurtă, iar ceilalți pacienți din salon nu au intervenit.

Poliția a deschis o anchetă în cazul bărbatului care a încercat să fugă din spital FOTO IPJ Vaslui
Poliția a deschis o anchetă în cazul bărbatului care a încercat să fugă din spital FOTO IPJ Vaslui

După incident, personalul de la Unitatea Primiri Urgențe l-a recuperat pe bărbat de la locul căderii. Acesta a suferit multiple traumatisme și este în stare gravă, dar a supraviețuit impactului.

Pacientul a fost dus la o examinare cu computerul tomograf pentru a i se evalua gravitatea leziunilor.

Un pacient a căzut de la etajul trei la spitalul din Sibiu

Un incident asemănător a avut loc pe 1 iunie 2023 la spitalul din Sibiu. Un pacient s-a prăbușit de la etajul trei al secţiei de Neurochirurgie în circumstanțe care nu au fost încă elucidate. 

„În cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secţiei Neurochirurgie, în circumstanţe necunoscute. S-a intervenit de urgenţă conform protocoalelor şi procedurilor şi pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secţiei şi din Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicul şef al secţiei a informat conducerea spitalului precum şi familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgenţă, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie - ortopedie)", au precizat reprezentanții Spitalului de Urgență din Sibiu. 

 Ulterior, bărbatul a fost internat în cadrul secţiei ATI și intubat

„Spitalul urmează să declanşeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanţele acestui caz regretabi”, au mai transmis reprezentanții Spitalului de Urgență din Sibiu.  

De ce era internat bărbatul

Pacientul fusese adus la spital cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Examenul tomografic a evidenţiat şi fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere şi tratament în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie. Subliniem că la momentul prezentării in UPU şi în momentul internării pacientul a fost perfect conştient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor şi nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării şi nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj”, au precizat reprezentanții Spitalului de Urgență din Sibiu.

Joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf se  evidenţiase o evoluţie favorabilă.

De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 şi 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ şi fără semne de agitaţie psihomotorie care se determine măsuri speciale, situaţie consemnată. de altfel, aşa cum am menţionat, pe tot parcursul internării", au mai adăugat reprezentanții Spitalului de Urgență din Sibiu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite