Absolventă a unui prestigios liceu din Vaslui, bănuită că ar fi fugit cu banii strânşi de la colegi pentru organizarea cursului festiv de final de an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenta era elevă a liceului „Mihai Kogălniceanu“ FOTO:adevarul
Adolescenta era elevă a liceului „Mihai Kogălniceanu“ FOTO:adevarul

Ioana Munteanu, elevă în clasa a XII-a a Liceului „Mihail Kogălniceanu“ din Vaslui, este bănuită că a fugit cu suma de 3.000 de lei, bani strânşi de la colegi pentru a organiza cursul festiv de la sfârşitul anului şcolar.

Ioana Munteanu este, culmea, fiica unui profesor renumit al aceluiaşi liceu. Cu reputaţie nepătată în cei 4 ani de liceu, colegii au desemnat-o pe ea să strângă banii pentru cursul festiv, fiind şi şefa clasei graţiei rezultatelor la învăţătură.

Imediat după ce s-au strâns banii, Ioana Munteanu a luat legătura cu SC alfagrupdesign.ro SRL, o firmă specializată din Iaşi care organizează astfel de evenimente. Mergând pe încredere, nici reprezentanţii firmei nu au cerut un avans şi, spun ei, au semnat contractul pe încredere. Când a sosit ziua cea mare însă, angajaţii firmei ieşene s-au trezit că elevii refuză să mai primească serviciile lor, motivând că nu mai au bani să îi plătească. Firma este acum decisă să îşi recupereze banii printr-o societate specializată de recuperări. 

„Din păcate, de marţi până acum nu s-a făcut nicio plată. Noi le-am oferit câteva din servicii şi am cheltuit nişte bani pentru acest eveniment. Le-am procurat robe şi toci, eşarfe, flori pentru profesori şi şampanie. Din păcate, eleva desemnată de colegi nu a mai răspuns la telefon şi nici nu ne-a solicitat rezilierea contractului. Am încercat să o sunăm şi să încercăm să încheiem acest conflict pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla într-un timp rezonabil, noi vom înainta cazul juriştilor noştri pentru a face demersurile necesare către o firmă de recuperări. Chiar nu ne-am aşteptat să ni se întâmple asta de la elevii unui liceu cu renume din Vaslui“, ne-a declarat Nicolae Mera, administratorul firmei care a organizat cursul festiv.

I s-au furat banii?

De cealaltă parte, dirigentele elevei, cel care este şi directorul adjunct al unităţii şcolare, îşi apără eleva şi spune că totul s-a întâmplat din cauza unui incident nedorit. „Din spusele tatălui elevei am înţeles că i s-ar fi furat potofelul în care avea banii. A rămas şi fără acte. Înţeleg că în cel mai scurt timp, fata va înapoia banii. Tatăl ne-a spus că fata nu a mai răsuns la telefoane de ruşine că a pierdut banii“, ne-a spus Narcis Aprodu, dirigintele elevei. 

Deocamdată, nici Poliţia nu poate confirma această variantă, deoarece nu a fost depusă nicio plângere pană în prezent. 

Citeşteş şi:

FOTO VIDEO Marşul absolvenţilor de liceu din Vaslui: ultimul careu pentru promoţia 2013

INTERVIU Diana Eliza Tofan, eleva care a terminat cei patru ani de liceu cu 10 pe linie: „Pentru a avea reuşite pe toate planurile trebuie să munceşti neapărat“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite