A patra zi de iarnă adevărată le-a dat mari bătăi de cap drumarilor din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În localităţile din mediul rural se circulă extrem de greu FOTO: Adevărul
În localităţile din mediul rural se circulă extrem de greu FOTO: Adevărul

Zăpada căzută în noaptea de duminică spre luni le-a dat mari bătăi de cap drumarilor, aceştia pierzând lupta cu nămeţii pe două drumuri judeţene.

Chiar dacă nu au fost probleme deosebite, pe aproape toate drumurile din judeţul Vaslui, fie că vorbim de cele naţionale sau judeţene, se circulă greu. Drumarii au acţionat non-stop şi, cu toate astea, în cursul zilei de astăzi autorităţile au luat decizia de a închide temporar două căi de acces. Este vorba de DJ 248A Rafaila-Todireşti şi DJ 247 Codăeşti-Dăneşti, ele fiind redate circulaţiei aseară, în jurul orei 18:00. De asemenea,  pe  toate  drumurile  naţionale  s-a acţionat cu 23  de utilaje, în special pe E 581, în vederea degajării circulaţiei pentru tirurile care urmează să circule  în  număr  considerabil  în  perioada  imediat  următoare  ridicării  restricţiilor  pentru maşinile de mare tonaj din judeţele învecinate.

Zeci de tiruri oprite în Vama Albiţa

Mai mult, la solicitarea prefectului judeţului Vaslui, atunci când aceste tiruri vor putea circula, Poliţia Rutieră Vaslui,  împreună  cu  utilajele  Secţiei  Bârlad  a  Drumurilor  Naţionale,  vor  însoţi  tirurile respective, în vederea fluidizării traficului rutier. 

Potrivit autorităţilor de frontieră vasluiene, 40 de autotrenuri sunt staţionate, luni, în Vama Albiţa, majoritatea de aproape două zile, iar alte peste 20 se află la control pe sensul de intrare în ţară dinspre Republica Moldova. Pe lângă autotrenurile staţionate în Vama Albiţa, alte 40 de TIR-uri sunt blocate la ieşirea din municipiul Bârlad spre Tecuci.

Plângere pentru apel fals la 112

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a formulat, în cursul zilei de astăzi,o plângere împotriva unei persoane care a apelat numărul de urgenţă 112 solicitând în mod nejustificat intervenţia în cazul unei gravide, din localitatea Băceşti, care avea nevoie de îngrijiri medicale.

Citeşte şi:

Două drumuri judeţene blocate în judeţul Vaslui. Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben de ninsori

Al treilea deces înregistrat în judeţul Vaslui în primele zile de iarnă din 2014

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite