FOTO Iarnă neîndurătoare. Nămeţi cât casa în satele din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viscolul a făcut ravagii timp de trei zile în Bărăgan. Două drumuri naţionale, nouă judeţene şi Autostrada Soarelui care leagă Bucureştiul de Constanţa au fost blocate de nămeţi.


Mai multe localităţi au fost îngropate în zăpadă, iar troienele au înghiţit gospodăriile. Zăpada a ajuns până la acoperişul caselor. Oamenii au încercat să scape de iadul alb, ieşind să cureţe zăpada, însă munca le-a fost în zadar. Vântul care a bătut cu 80 de km/h a spulberat neîncetat zăpada şi a adus-o din nou în curţi. În satul Coslogeni, comuna Dichiseni, aflat pe DN 3B ce face legătura între Călăraşi şi Feteşti, iadul alb s-a dezlănţuit. De vineri seară viscoleşte fără îndurare.

A auzit la radio că se dezlănţuie urgia

Localnicii, obişnuiţi cu astfel de ierni nu au fost luaţi prin suprindere. „Am mai trăit aşa ceva, nu ne sperie. Noi ne bucuram că ninge şi avem grâu la vară. Dar să fie atât de cumplit, nu ne gândeam”, spun doi bărbaţi care au făcut o potecă să poată ieşi din curte. Nea Vasile are 60 de ani şi şi-a luat din timp măsuri de precauţie. A auzit la radio că se dezlănţuie urgia şi nu a vrut să stau cu mâinile în sân, aşa cum se întâmplă de multe ori cu autorităţile. „ Am avut de-ale gurii în cămară, am făcut provizii de pâine şi apă şi am reuşit să trec peste codul portocaliu. Aşteptăm să vedem ce ne mai aşteaptă în zilele următoare. Se anunţă iar rău”, povesteşte bărbatul, în timp ce sporovăie cu un vecin pe care nu-l mai zărise prin ogradă de vineri.

700 de persoane au rămas înzăpezite

Aproximativ 700 de persoane au rămas înzăpezite, după ce ninsorile abundente le-au suprins în propriile maşini pe şosea. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmeria au intervenit non-stop pentru salvarea celor prinşi în troiene. Urgia care s-a abătut asupra Călăraşiului a lăsat în beznă 15 localităţi şi toate şcolile au fost închise pentru că elevii şi profesorii nu au putut ajunge la cursuri.
 

Vă recomandăm şi:

DN3, DN3A şi Autostrada Soarelui, blocate de nămeţi. Traficul este oprit şi pe 9 drumuri judeţene

Copiii zăpezii. Operaţiune dificilă pentru salvarea a două gravide din Dragalina

Convoaie de utilaje cu antemergător, în lupta cu nămeţii. Prefectul a dat ordin pentru deszăpezirea DN 3, de la Fundulea până la Lehliu

Viscolul pune lacăt pe toate şcolile din judeţul Călăraşi. Elevii rămân luni acasă

Prăpăd în Bărăgan. Viscolul a închis Autostrada Soarelui, 4 drumuri naţionale, 10 judeţene şi a lăsat în beznă 5.000 de oameni

UPDATE Accident în lanţ cu aproximativ 20 de maşini şi o persoană încarcerată. Traficul pe A2, închis temporar

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite