A expirat termenul de depunere a dosarelor pentru concursul de manager la Spitalul Bârlad. Cine s-a înscris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură persoană şi-a despus dosarul pentru a concura pe gfuncţia de manager a Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad, lucru care s-a întâmplat cu câteva minute înainte de expirarea termenului

"Încă nu m-am decis dacă îmi depun sau nu dosarul" a spus, pentru "Adevărul", ec. Angela Chirilă, managerul interimar al spitalului bârlădean. Deşi s-a declarat indecisă chiar în ultima zi de înscriere la concurs, cu câteva minute înainte de a expira termenul s-a înscris, fiind şi singura care a candidat pe funcţie.

Concusrul va avea loc în intervalul 1-7 octombrie. Cum nu are concurent se presupune că va lua examenul şi va ocupa fotoliul de manager timp de trei ani.

În presa locală s-a vehiculat în ultimul an numele lui Vasile Ciochină ca următor manager al spitalului, el fiind şef al Administraţiei Pieţelor şi Cimitirelor, aparat din subordinea Primăriei Bârlad. Acesta ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului. Pentru a nu fi incompatibil ar fi trebuit să-şi dea demisia din această funcţie înainte să-şi depună dosarul pentru concursul de manager, lucru care nu s-a întâmplat.

image

Angela Chirilă (foto sus) ocupă funcţii de conducere în spital de ani de zile. A avut mai multe mandate de director economic şi de un an ocupă funcţia de manager interimar după ce Ştefan Constantinciu şi-a dat demisia ca urmare a presiunii la care a fost supus de organizaţia PSD şi a fostului primar Constantin Constantinescu.

Pe 16 octombrie 2014, în ultima zi de mandat, Constantinciu a făcut publice o parte din lucrurile care l-au determinat să demisioneze. Deşi a avut o puternică susţinere din partea personalului, în special a medicilor, situaţia critică în care se afla spitalul la acel moment şi piedicile puse de autorităţile locale, l-au determinat să se retragă.

image

“Am spus la raportul de gardă că mă declar învins. Am dus un management al disperării, al încercărilor de a salva ce se mai poate. Am solicitat sprijinul ordonatorului principal de credit al spitalului (Consiliul Local şi Primăria Bârlad n.r.) dar pur şi simplu am fost întâmpinat cu un refuz. Nu ştiu unde s-a produs ruptura, dar am simţit o opoziţie. Domnul primar Constantinescu mi-a spus că el nu are nevoie de spital şi m-a dat afară. În parte, spitalul a fost sabotat din interior” a spus Ştefan Constantinciu (foto sus) în cadrul conferinţei de presă convocată la predarea ştafetei.

Citeşte şi:

Managerul care se pune împotriva sistemului. Ştefan Constantinciu, de la Spitalul de Urgenţă Bârlad: “Refuz să semnez contractual cu CJAS Vaslui”

Spital fără autorizaţie sanitară, caut finanţare pentru reabilitare

Spitalul din Bârlad a fost dat în judecată pentru neplata tichetelor de masă. 650 de salariaţi au semnat că sunt de acord cu acţiunea sindicaliştilor

Povestea "chirurgului-microscop" de la Bârlad. Medicul Oleg Tacu are o acuitate vizuală ieşită din comun şi suturează vase de sânge fără ajutorul lentilelor

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite