Spitalul din Bârlad a fost dat în judecată pentru neplata tichetelor de masă. 650 de salariaţi au semnat că sunt de acord cu acţiunea sindicaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ două treimi din totalul angajaţilor Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad au semnat că sunt de acord ca Sindicatul „Sanitas” Vaslui să acţioneze conducerea unităţii în instanţă.

Acţiunea în instanţă a fost depusă pe 7 aprilie şi se îndreaptă atât împotriva Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad, cât şi împotriva comitetului director. Cei aproximativ 650 de membri ai Sindicatului „Sanitas” Bârlad s-au solidarizat pentru a obţine pe cale judecătorească tichetele de masă restante din februarie.

„Din punctul nostru de vedere a fost o măsură abuzivă. Nu s-ar fi ajuns în instanţă dacă managerul spitalului ar fi anulat decizia comitetului director din martie care stipula că se supendă acordarea tichetelor de masă pe durată nedeterminată până la redresarea financiară. Medierea a avut loc la începutul lunii aprilie. Domnul manager Ştefan Constantinciu ne-a dat asigurări că acordarea tichetelor e o prioritate, dar nu s-a concretizat”, a declarat, pentru „Adevărul”, Cristian Puţeanu, primvicepreşedinte „Sanitas” Vaslui.

image

Cristian Puţeanu, primvicepreşedinte "Sanitas" Vaslui FOTO Sabina Ghiorghe

Sindicalistul a pus accent şi pe faptul că salariile angajaţilor din sistem au rămas neschimbate în ultimii 7 ani şi oamenii trebuie să supravieţuiască cu lefuri care nu au fost indexate proporţional cu preţurile.

„Nu am primit citaţia. Nu ştiu nimic depsre nici un proces”, a spus Ştefan Constantinciu, managerul spitalului bârlădean.

Fiecare salariat al spitalului ar trebui să primească 20 de tichete de masă pe lună în valoarea totală de aproximativ 200 de lei. Spitalul de Urgenţă din Bârlad are 830 de salariaţi.

Citeşte şi:

Protest spontan la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad. Medicii sunt nemulţumiţi de tăierea sporurilor de tură

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite