Ziua Dunării sărbătorită printr-un festival al bicicletelor de o parte şi alta a fluviului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe strada Crişan din Turnu Severin FOTO Corina Macavei
Pe strada Crişan din Turnu Severin FOTO Corina Macavei

Cu ocazia Zilei Dunării a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni în România, Serbia şi Bulgaria „Bike Fest”, în organizarea Danube Competence Center Belgrad şi Asociaţia Cyclomaniacs din Turnu Severin, în parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu Severin.

În acest an evenimentul a avut loc în două etape:  Danube Fair, care s-a desfăşurat în prima parte a zilei de 28 iunie în Drobeta Turnu Severin şi Bicycle Party, care s-a desfăşurat în a doua parte a zilei de 28 iunie şi în ziua de 29 iunie la campingul Karataš din Serbia (la 1 km de vamă în drumul spre Kladovo).

În cadrul Danube Fair au avut loc mai multe evenimente: coregrafie, activităţi pentru copii, atelier gratuit şi demo de reparat biciclete, centre de informare cicloturistice, expoziţie de biciclete noi şi vechi, show BMX, tombolă cu premii constând într-o bicicletă pentru adulţi şi una pentru copii, ”Message in a bottle” (o iniţiativă a DCC de a facilita trimiterea de mesaje între locuitori ai oraşelor riverane Dunării) etc.

După Danube Fair, toţi cicliştii au făcut o tură cu bicicletele până la Kladovo (Serbia) şi, după o plimbare în grup pe străzile oraşului, s-a făcut un popas la campingul Karataš din Serbia, unde a fost organizată faza a doua a a Bike Fest, Bicycle Party.

Participanţii au putut ture cu bicicleta pe dealurile din împrejurimi  şi s-au organizat Bicycle Games – Competiţii ciclistice neuzuale şi foarte distractive:  competiţii de mers încet pe bicicletă, cyclo-limbo, bicycle polo, bike street ball, etc.

O parte din evenimente au avut loc şi sâmbătă la Drobeta Turnu Severin, ocazie cu care severinenii au putut vedea sâmbătă pe strada Crişan demonstraţii de ciclism acrobatic, expoziţie de biciclete, dar şi un târg de turism cu prezentarea unor localităţi aflate de-a lungul Dunării.

“Asociaţia Cyclomaniacs este principalul organizator în Parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu Severin şi Danube Competence Center Belgrad. Aici la Turnu Severin va avea loc un târg al Dunării cu o mulţime de pliante din zone turistice de-a lungul Dunării, din Germania până în România şi Bulgaria. O să mai avem o expoziţie de biciclete, o demonstraţie de ciclism acrobatic, o mulţime de lucruri frumoase”, a spus Dorian Cucu, director executiv la  Cyclomaniac Turnu Severin.

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu o urare de  ”La mulţi ani” Dunării, fiind lansate lampioane luminoase în apele bătrânului fluviu şi cu ceremonia de premiere şi acordare a premiilor (trofee şi premii în accesorii utile de bicicletă) pentru câştigătorii competiţiilor.

Duminică dimineaţă, participanţii vor putea face ture cu bicicleta prin împrejurimi, după care la orele prânzului se va încheia evenimentul din acest an.

Citeşte şi:

FOTO „Cu ie sau cu pălărie” pe două roţi. Iubitorii mersului cu bicicleta din Brăila au ţinut să marcheze Ziua Universlă a Iei printr-un tur al oraşului

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite