FOTO „Cu ie sau cu pălărie” pe două roţi. Iubitorii mersului cu bicicleta din Brăila au ţinut să marcheze Ziua Universlă a Iei printr-un tur al oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva doamne au respectat tematica evenimentului  FOTO Florentin Coman
Câteva doamne au respectat tematica evenimentului  FOTO Florentin Coman

Bicicliştii brăileni au marcat în avans Ziua Universală a Iei, care se serbează în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene. Sâmbătă, 21 iunie, un grup de entuziaşti ai mersului pe două roţi s-au adunat pentru un tur al oraşului, într-o acţiune denumită generic „Cu ie sau pălărie”.

Locul de întâlnire a fost stabilit în Port, lângă Căpitănia Veche, iar pentru că bicicliştii brăileni nu au deocamdată un club al lor, adunarea a fost dată prin intermediul reţelelor de socializare. Circa 30 de persoane au fost prezente, dar doar câteva doamne au respectat tematica, purtând ii tradiţionale. Ceilalţi biciclişti au mărturisit că ar fi vrut să poarte şi ei o cămăşi înflorate tradiţionale sau pălării, însă deocamdată nu au în garderobă astfel de accesorii vestimentare.

Ce-i drept, iile sunt destul de scumpe în momentul de faţă, după cum a mărturisit una dintre doamenele care purtau aşa ceva. "Merită, totuşi, să cumperi o ie, pentru a respecta tradiţia şi a-ţi aminti de unde vii şi care îţi sunt rădăcinile", a zis doamna în cauză.

După ce s-au adunat cu toţii, bicicliştii au pedalat pe traseul Port – Faleza Dunării – Calea Călăraşilor – Parcul Monument – Calea Călăraşilor – Bdul. Independenţei – Grădina Mare. Ei au mărturisit că participă cu mare plăcere la astfel de tururi ale oraşului făcute în grup. De altfel, din luna aprilie a acestui an, bicicliştii brăileni s-au aliniat unui fenomen existent la nivel global, care presupune ca iubitorii mersului pe două roţi să se întâlnească în fiecare vineri a sfârşitului de lună, pentru a pedala împreună, în număr cât mai mare.

Prin astfel de acţiuni se militează pentru mişcare în aer liber şi pentru drepturile bicicliştilor, care îşi doresc piste adecvate şi mai mult respect din partea şoferilor. Din păcate, la Brăila biciliştii au o mare problemă: prezenţa în număr mare a câinilor fără stăpân, care uneori devin agresivi la vederea bicicletelor.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite