Pista de biciclete care leagă Oradea de Ungaria se măreşte cu 5 kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista de biciclete uneste Oradea de Ungaria
Pista de biciclete uneste Oradea de Ungaria

Pista de biciclete care leagă Oradea cu oraşul Berettoujfalu din Ungaria se măreşte cu încă 5 kilometri. În ultimele luni au fost obţinute autorizaţiile de construcţie pentru extinderea pistei, administraţia locală finalizând în aceste zile şi procedura de achiziţie aferentă construirii acesteia.

Traseul propus pentru pista de biciclete porneşte din apropierea noului pod Sovata peste Crişul Repede şi se leagă prin strada Oneştilor de traseul menţionat, de-a lungul Pârâului Peţa, pe care îl urmează până la final, tronsonul de prelungire proiectat ajungând până la intersecţia giratorie din Drumul de Centură, de aici fiind cca. 300 m până la limita administrativă a municipiului Oradea cu comuna Sanmartin.

Din totalul lungimii de 8030 metri, cât are tronsonul de prelungire Sovata-Centură, 2050 metri sunt deja executaţi, practic urmând amenajarea a 5980 metri de pistă.

În urma procedurii de achiziţie publică la care au participat 4 firme, firma câştigătoare a fost SC Asfamixt SRL, cu o ofertă de 1.159.777 lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic.

Având în vedere faptul că până în data de 18 iunie, data finală pentru contestaţii, nu a fost depusă nicio contestaţie, Primăria Oradea va trece la semnarea contractului şi predarea amplasamentului pentru a începe lucrările de prelungire a pistei de biciclete Oradea-Berettyoujfalu.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite