UPDATE Georgică Cornu, „regele asfaltului“ din Mehedinţi, pus sub control judiciar după 24 de ore în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După audieri maraton la sediul IPJ Mehedinţi, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în valoare de 10 milioane de euro, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi au fost introduşi în arestul poliţiei Constantin Popescu, om de afaceri orşovean, Costel Vîrvoreanu – patronul unei firme de transport din Bîcleş.

UPDATE ora 12.00 Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au încuviinţat plasarea sub control judiciar a lui Georgică Cornu, "regele asfaltului" din Mehedinţi. Omul de afaceri a fost iniţial reţinut preventiv pentru 24 de ore

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi au fost conduse în cursul zilei de joi, 1 octombrie, 15 persoane. Din probatoriul administrat faţă de cinci persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi introduse în arestul IPJ Mehedinţi.

Este vorba de omul de afaceri orşovean Constantin Popescu, Costel Vîrvoreanu – patronul unei firme de transport din Bîcleş şi alte două persoane din Orşova şi Arad.

Valentin Popescu, directorul DGASPC Mehedinţi va fi cercetat în stare de libertate.

Tot în data de 1 octombrie a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Mehedinţi omul de afaceri Georgică Cornu, într-un alt dosar instrumentat de poliţiştii mehedinţeni, în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de circa 3 milioane de euro.

Poliţiştii au luat măsura sechestrului asigurator şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 8 milioane de euro, printre care  autoturisme de lux, sume de bani şi măsuri asiguratorii asupra unor creanţe.

Poliţiştii au extins cercetările şi faţă de Ana Duicu, mama lui Adrian Duicu (fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, inculpat într-un dosar de corupţie), în calitate de administrator al unei firme, fiind şi cercetată în stare de libertate pentru evaziune fiscală.

La data de 02 octombrie a.c., persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. 

La data de 1 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 25 de pecheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş, Arad şi Caraş-Severin, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de aceştia.

Citeşte şi:

Percheziţii în Mehedinţi la omul de afaceri Constantin Popescu şi fiul acestuia, director la Protecţia Copilului Mehedinţi


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite