Cât de mare este prejudiciul pentru care DNA a făcut percheziţii şi la Primăria Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perchezitii la Primaria Baia Mare   Foto: Adevarul
Perchezitii la Primaria Baia Mare   Foto: Adevarul

Surse neoficiale arată că percheziţiile ar fi vizat cercetarea unui prejudiciu de 1 milion de lei, în urma deturnării de fonduri. Aceleaşi surse au arătat că banii arătau, în acte, ca fiind încasaţi de sportivi, dar se presupune că au intrat în alte buzunare. Unele jucătoare ar fi recunoscut, neoficial însă, diferenţele de sume între ceea ce au încasat şi sumele înscrise în contract.

DNA au percheziţionat joi, 1 octombrie, Primăria Baia Mare, sediul Clubului de Handbal HCM şi la domiciliile unor persoane din reşedinţa de judeţ. De la sediul administraţiei locale, procurorii DNA au cerut documente privind diverse contracte de finanţare şi decont încheiate între Primăria Baia Mare şi clubul de handbal local.

”Consider că e absolut normal ca atunci când există anumite semne de întrebare să fie solicitate documente. Am înţeles că astfel de documente, pe baza unor percheziţii s-au ridicat de la clubul de handbal, am înţeles că sunt vizate şi alte cluburi sportive, pe de altă parte noi avem obligaţia - noi autoritatea locală, să punem la dispoziţie anchetatorilor orice fel de document este solicitat, lucru pe care l-am şi făcut. Nu sunt documente ale primăriei, sunt documente ale cluburilor, care au fost depuse la primărie spre finanţare sau spre decont”, a declarat primarul, pentru ”Adevărul”.

Despre Cătălin Cherecheş se ştie că este primar al municipiului Baia Mare din 2011, când a candidat pe listele USL la alegerile parţiale, după ce fostul primar Cristian Anghel a fost arestat pentru fapte de corupţie. Pentru a putea candida la funcţia de primar, acesta a renunţat la locul său din Parlament, unde a fost ales deputat pe listele PSD în 2008. La alegerile din 2012, el a fost primarul de municipiu care a obţinut cel mai mare scor, fiind ales cu peste 86 la sută din sufragii.

Activitatea sa politică a fost una la fel de bogată, el a fost membru PSD până în 2008, după care s-a înscris în PNL. El a părăsit însă barca PNL mult mai devreme şi s-a înscris în UNPR, unde activează şi acum. El este cercetat penal într-un dosar pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte.

Ca activitate economică el a fost director economic la firma VDC Medical din 2001 până în 2003, iar din 2003 până în 2007, economist la Direcţia Silvică Maramureş. 

Mai puteţi citi:

Ce spune primarul Cătălin Cherecheş despre percheziţiile DNA din propria-i instituţie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite