Turnu Severin: Elevii vor învăța să aibă un stil de viață sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii de la grădinița școlii numărul 8 vor învăța încă de la vârsta de trei ani ce înseamnă să mănânce sănătos și să facă mișcare.  Valoarea totală a proiectului derulat în colaborare cu DSP se ridică la suma de aproximativ 14.000 de lei

Proiectul intitulat Creșterea accesului la servicii de prevenție primară pentru copiii și adolescenții din România. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică în rândul copiilor și adolescenților, este finanțat din fonduri acordate de Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creștere economică și dezvoltare sutenabilă.

Grădiniţa Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8 din Drobeta Turnu Severin este una dintre cele șase unități de învățământ care s-a implicat în acest proiect.

Pentru fiecare școală generală ( școala nr. 1, nr. 7 și nr. 10)  s-au alocat 1600 de lei, iar pentru fiecare grădiniță ( grădinița nr.7, nr. 8, nr. 10 ), 3100 de lei.

Beneficii pentru copii

Cristian Colonelu, coordonatorul proiectului de la grădinița nr. 8 este încrezător în beneficiile acestuia.

,,M-am implicat pentru că cei mici au dreptul să consume alimente sănătoase, lipsite de coloranți care îi împiedică să crească în mod armonios. Nu trebuie sub nicio formă ca cei mici să mănânce preparate de tip fast food” a subliniat acesta.

Cristian Colonelu a elaborat un microproiect denumit Mișcare și alimentație-izvoare de sănătate, pentru a putea concretiza obiectivele generale ale proiectului-mamă.

,,Cred că proiectul va avea efectul scontat cu condiția să se implice și părinții. Este primul de acest gen din județul nostru. Copilul trebuie să elimine din alimentație fast-food-urile și să facă mișcare în aer liber, pentru a evita declanșarea obezității”, ne-a spus Cristiana Chiriloiu, medic la compartimentul Evaluarea și promovarea sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite