Turnu Severin: Cod Portocaliu pe Dunăre. La Gruia, Cota de Inundaţie este depăşită cu 44 cm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ieri după-amiază, de la ora 17.00, s-a instituit Cod Portocaliu pe Dunăre, pe sectorul Gruia- Tulcea. Avertizarea este valabilă până pe 4 iulie a.c.

În această dimineaţă, la Gruia, cota MIRA este de 744 cm, fiind peste Cota de Inundaţie cu 44 cm (echivalentul Codului Portocaliu). Potrivit SGA Mehedinţi, cotele fluviului au crescut, în ultimele 24 de ore, în acest punct hidrometric, cu aproape 7 cm. 

I.S.U. „Drobeta” a înştiinţat, încă de ieri, Prefectura şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, instituţiile M.A.I., precum şi comitele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor riverane Dunării, de la   Turnu Severin şi până la Salcia, pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun.

Permanenţa este obligatorie în primării

Pe perioada avertizării, autorităţile locale trebuie să asigure permanenţa în primării, să menţină în stare de funcţionare legăturile şi mijloacele de înştiinţare, avertizare şi alarmare, să supravegheze permanent zonele de risc, să informeze populaţia, să pregătească spaţii de cazare şi hrănire a populaţiei, în cazul în care se impune evacuarea şi să raporteze evoluţia fenomenelor la Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Drobeta.

Pentru preîntâmpinarea unor efecte negative pentru populaţie, toate subunităţile I.S.U. “Drobeta” au fost alertate, luându-se măsura instruirii şi suplimentării personalului din serviciul operativ în scopul recepţionării apelurilor şi informării operative a inspectoratului general. 

De asemenea, s-a dispus organizarea unor detaşamente, formate din 20-30 de subofiţeri, care vor fi dislocate imediat în zonele de risc şi pregătite să intervină oportun pentru consolidarea digurilor cu saci cu nisip sau alte materiale şi evacuarea populaţiei, animalelor, bunurilor  aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative, precum şi pregătirea tuturor mijloacelor de intervenţie specific.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite