Şcoala de Vară pentru copii la Muzeul de Artă din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de Artă din Turnu Severin
Muzeul de Artă din Turnu Severin

Muzeul Regiunii Porţilor de Fier organizează în perioada următoare Şcoala de Vară, un proiect menit să-i apropie pe copiii de instituţia muzeală, dar şi să le aducă un plus de cunoştinţe în ceea ce priveşte istoria oraşului. Se vor organiza o serie de aactivităţi recreative,  gen olărit, pictură, plimbări.

Toţi copiii care doresc să participe la Şcoala de Vară sunt aşteptaţi în perioada 28 iulie – 8 august la Muzeul de Artă din Drobeta Turnu Severin, locul unde se vor desfăşura activităţile prinse în program.

„În vacanţa de vară încercăm să diversificăm activităţile noastre astfel încât să fim locul unde copiii să găsească în funcţie de aşteptările lor, actvităţi care le plac, activităţi atractive, dar şi educative. De aceea ne-am propus să organizăm anul acesta Şcoala de vară în Severin la Muzeul de Artă pe o perioadă de două săptămâni, între 28 iulie – 8 august, cu o paletă largă de activităţi recreative, dar şi provocări în sine pentru toţi copiii care doresc să se înscrie la cursurile şcolii de vară, în sensul că avem activităţi de olărit, de mic arhitect, de povestea pietrei, desene de toate felurile, dar şi desene în creion, avem o doamnă extrem de talentată, care se va ocupa d ecei care au înclinaţii speciale spre aceste tehnici”, spune managerul Muzeului Regiunii Porţilor de Fier, Doiniţa Chircu.

Instituţia muzeală transmite invitaţia pentri toţi copiii din judeţ, care doresc să participe la această acţiune.

„Vom lua la pas monumentele oraşului, parcurile oraşului, vom învăţa de ce sunt importante în viaţa noastră, ce atitudine să avem faţă de aceste locuri, faţă de istoria noastră, vom face o mini excursie, vom învăţa să citim ziarul străbunicilor şi să înţelegem semnificaţiile transmise prin presă, mesajele, să le interpretăm, dar corect. Vom face lucruri minunate şi îi aşteptăm pe toţi copiii, bunicii, părinţii, care vor să vină, curtea Muzeului de Artă va fi primitoare pentru toată lumea”, a mai spus Doiniţa Chircu.

Citeşte şi:

Aproape 600 de monede din aur şi argint, o braţară dacică şi o fibulă dacică au dispărut de la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite