De ziua lor, bătrânii din Severin au primit colivă la păhărel şi câte un sfert de colac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trataţi cu un păhărel cu colivă de ziua lorFOTO Corina Macavei
Trataţi cu un păhărel cu colivă de ziua lorFOTO Corina Macavei

Mare dezamăgire în rândul persoanelor vârstnice, care au fost invitate marţi să participe la o întâlnire în sala mare a Casei Tineretului din Drobeta Turnu Severin. Bătrânii se aşteaptau să primească câte un pachet cu alimente, însă nu au bănuit că organizatorii au schimbat planurile după ce anul trecut pensionarii s-au călcat în picioare pentru un astfel de pachet.

Deschiderea spectacolului a fost programată pentru ora 12,00, însă vârstnicii au venit la primele ore ale dimineţii pentru a ocupa un loc în sală, interesaţi mai puţin de manifestarea în sine, cât mai mult de pachetul cu alimente pe care ştiau că îl vor primi.

Numai că vrând să evite aglomeraţia, Consiliul Judeţean Mehedinţi a împărţit în această dimineaţă  pungile cu alimente asociaţiilor de pensionari din Turnu Severin, care la rândul lor o să le ofere membrilor în zilele următoare. Cele o mie de pachete pregătite de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Drobeta Turnu Severin conţin produse alimentare: zahăr, ulei, orez, paste făinoase.

“Nu s-au mai împărţit toate odată deoarece ştim ce s-a întâmplat anul trecut în acest edificiu (n.r Casa Tineretului) s-au spart geamurile la intrare. Ştim ce s-a întâmplat acum doi ani la Polivalentă. Erau 2000 de pachete şi 500 de oameni la uşă, îmbulzeală, urlete, ţipete. Aşa a stabilit administraţia locală. Cele o mie de pachete au fost distribuite: 200 lui Romică Poredescu, 200 doamnei Motorga, 200 lui Sanfiroiu la pensionarii CFR, 200 la CAR-ul de pe Strada Mare şi 200 la cele opt organizaţii de pensionari care ţin aproape de preşedintele Consiliului Judeţean, adică de mine”, a explicat generalul de brigadă în rezervă Ioan Pană, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice din Mehedinţi.

A fost un detaliu pe care bătrânii veniţi la Casa Tineretului nu l-au cunoscut, astfel că au plecat dezamăgiţi acasă, cu plasele goale. Cât despre spectacolul de muzică populară pregătit special pentru ziua lor nu au avut niciun fel de interes, părăsind sala imediat când şi-au dat seama că nu vor primi nimic. 

„E dezamăgită lumea, fiindcă toţi vroiau un pacheţel. Nu vrem muzică populaă că suntem sătuli, lumea e săracă şi vrea un pachet. Stăturăm degeaba de dimineaţă până acum”, a spus o doamnp pensionară din Turnu Severin. „Trebuiau să ne spună că nu ne dau pachete. De ce ne mint? Avem pensii mici şi ne duc de colo colo”, a strigat o altă pensionară. „Destul că suntem bolnavi şi amărâţi şi ne mint, ne duc cu vorba, am fost şi pe Strada Mare, la Sala polivalentă, am venit şi aici. Ruşine să le fie, că ne mint!”, s-a plâns o altă severineancă. „Nu ştim, unde ne dau pachetele? Noi aici ştiam că o să le primim”, se întreba un domn pensionar la ieşire din sală.

Cum un sobor de preoţi a săvârşit o slujbă religioasă în memoria celor decedaţi în ultimul an, câteva farfurii cu colivă şi o  mână de colaci au fost epuizate rapid către participanţi. Oamenii s-au înghesuit să primească puţină colivă şi câte un sfert de colac.

Citiţi şi:

Autorităţile din Buzău organizează petreceri în căminele de bătrâni, de Ziua Vârstnicilor

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite