Bilanţ la DGA Mehedinţi: 16 persoane trimise în judecată pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia judiciară din cadrul DGA Mehedinţi a întocmit 74 de dosare penale pe numele unor angajaţi din cadrul administraţiei publice locale, iar procurorii de caz au dispus începerea urmăririi penale în 16 dintre aceste dosare, se arată în bilanţul activităţii instituţiei pe anul 2013.

Cu ocazia activităţilor procedurale derulate, au fost efectuate cercetări cu privire la 130 persoane, fiind învinuite 39, dintre care 25 pentru fapte de corupţie (8 fiind personal M.A.I.) şi trimise în judecată 25, dintre care 16 pentru corupţie (6 dintre acestea fiind personal M.A.I.). S-au emis 10 rechizitorii în dosare şi au fost dispuse, totodată, 2 sancţiuni administrative.

Ca urmare a probatoriilor administrate, în anul 2013, instanţele de judecată au pronunţat 19 hotărâri, prin care 22  persoane au fost condamnate.

De asemenea, în perioada de referinţă, ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi au primit spre soluţionare un număr de  93 delegări de la unităţile de parchet în vederea efectuării unor acte cercetare penală.

La dispeceratul central al liniei gratuite anticorupţie 0800.806.806 au fost primite şi direcţionate către S.J.A Mehedinţi 8 apeluri TelVerde, iar în baza informaţiilor de interes operativ transmise de apelanţi au fost iniţiate 2  dosare penale.

De asemenea, a fost realizată o acţiune de prindere în flagrant, care a vizat 2 persoane (din care 1 lucrător M.A.I.), cazul fiind finalizat prin emiterea unui rechizitoriu.

Citiţi şi:

A doua acţiune de amploare a DGA în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite