A doua acţiune de amploare a DGA în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un microbuz cu 160 de baxuri de ţigări a fost introdus în această dimineaţă în ţară prin PTF Naidăş. Poliţistul de frontieră care a făcut controlul este audiat acum de DGA

UPDATE În noaptea de 17 - 18 ianuarie, poliţiştii au depistat un cetăţean sârb care transporta ţigări de contrabandă.

„Lucrători de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Caraş-Severin, au oprit pentru control un microbuz pe strada Crinilor din Oraviţa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul era condus de către un cetăţean sârb în vârstă de 38 ani, iar în autovehicul a fost găsită cantitatea de 1.660.000 ţigarete de diferite mărci, timbrate în Serbia şi Munte Negru sau netimbrate. Valoarea prejudiciului creat la bugetul de stat se ridică la suma de aproximativ 166000 euro“ spune ag. princ. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. Ţigările au fost confiscate şi autoturismul a fost indisponibilizat, iar bărbatul a fost condus la sediul poliţiei unde se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă. Pentru stabilirea întregii stări de fapt la I.P.J. Caraş-Severin şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa se continuă cercetările. 

DGA monitorizează de aproape doi ani o reţea de contrabandă cu ţigări din Serbia, reţea din care făceau parte şi lucrători ai PTF Naidăş. Astăzi ofiţerii DGA audiază toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră din PTF Naidăş, după ce poliţiştii din Oraviţa au oprit pentru control microbusul cu 160 de baxuri de ţigări, condus de un cetăţean sârb.

Potrivit www.pressalert.ro „Oprirea microbuzului nu a fost întâmplătoare, cei de la DGA monitorizând de mai mult timp mai mulţi suspecţi de corupţie dintre cei care lucrează la Vama Naidăş. Conform primelor informaţii, şpaga pentru un bax de ţigări care a intrat în ţară a fost de 100 de euro. Toţi poliţiştii de frontieră şi vameşii de pe tura de noapte sunt acum căutaţi şi urmează să fie duşi pentru audieri îăn faţa procurorilor”.

Există şi un dosar al lotului Naidăş după descinderile din 2011, în care DNA a trimis în judecată 55 de poliţişti de frontieră, vameşi şi traficanţi de ţigări, tot pentru corupţie şi contrabandă. Doi dintre inculpaţii acestui dosar au ales să meargă pe procedura simplificată şi să-şi recunoască faptele, beneficiind de o reducere a pedepsei. Unul dintre cei doi este poliţistul de frontieră Ioan Dăgăliţă, şef de tură la Naidăş, care a fost condamndat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Cealaltă persoană care a recunoscut faptule a fost traficantul de ţigări Ion Simuţ, care a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

CITEŞTE ŞI: 

Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu 

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite