VIDEO Circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţul Tulcea. pentru a evita neplăcerile în trafic, poliţiştii au o serie de recomandări.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţul Tulcea. Un strat subţire de zăpadă a început să se depună pe partea carosabilă. Drumarii intervin pentru a menţine circulaţia în condiţii optime.

Judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub avertizare Cod Galben până miercuri, ora 20.00.

„În intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă”, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 metri.

În imaginile transmise de DRDP Constanţa se observă intervenţia drumarilor pe DN 22A (Cataloi).

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile  ( zăpadă, polei, vânt puternic), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă conducătorilor auto:


•    Să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
•    Să evite acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie.
•    În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse şi pe timpul zilei, mai ales în condiţiile de vreme nefavorabilă.
•    Asiguraţi buna funcţionare a sistemului de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii
•    Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanţă suficientă faţă de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiţii de siguranţă în caz că acest lucru este necesar.
•    Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante
•    Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Pe aceeaşi temă:

Toate porturile la Marea Neagră au fost închise. Dobrogea, sub Cod Galben de ninsori viscolite şi intensificări ale vântului


 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite