Meteorologii anunţă viteze ale vântului de până la 75 km/h, viscolind zăpada şi vizibilităte sub 100 de metri, în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de ninsori viscolite şi depuneri de gheaţă, valabilă de marţi noapte, până miercuri la ora 20.00, pentru Municipiul Bucureşti şi 17 judeţe
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de ninsori viscolite şi depuneri de gheaţă, valabilă de marţi noapte, până miercuri la ora 20.00, pentru Municipiul Bucureşti şi 17 judeţe

În următoarele zile, 17 judeţe din ţară, printre care şi Dâmboviţa, se vor confrunta cu un episod de vreme rece, cu ninsori abundente, depuneri de gheaţă şi intensificări ale vântului.

Ministerul de Interne a mobilizat peste 11.000 de pompieri şi poliţişti pentru a interveni dacă situaţia o va impune.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de ninsori viscolite şi depuneri de gheaţă, valabilă de marţi noapte, până miercuri la ora 20.00, pentru Municipiul Bucureşti şi 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării. Este vorba despre judeţele: Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi.

Potrivit meteorologilor, în zonele respective se vor semnala ninsori abundente, iar vântul va bate cu putere şi va atinge în anumite zone viteza de 75 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 de metri.

Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie), vor fi depuneri de gheaţă. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Mun. Bucureşti, local în Teleorman şi în jumătatea de sud a judeţului Prahova rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 m.

De asemenea în intervalul 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie, ora 10 sunt vizate intensificări ale vântului şi local zăpadă spulberată în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Ilfov şi Mun. Bucureşti, vreme deosebit de rece în toată Muntenia.

În intervalul menţionat în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Ilfov şi Mun. Bucureşti, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată Muntenia, astfel că temperaturile vor fi negative, iar noaptea pe arii restrânse va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite