UPDATE Iarnă grea în judeţul Tulcea: drumuri închise, acoperişuri luate de vânt, copaci căzuţi, localităţi fără curent electric. În plin viscol, a tunat şi a fulgerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copac căzut din cauza furtunii FOTOO ISU Delta Tulcea
Copac căzut din cauza furtunii FOTOO ISU Delta Tulcea

Ninge viscolit în judeţul Tulcea. Mai multe drumuri sunt închise circulaţiei, au rămas fără curent zeci de localităţi, iar vântul a doborât copaci la pământ.

UPDATE ora 18.10 ISU Tulcea informează că la ora 18.00 mai erau 48 localităţi în judeţ fără energie electrică.

UPDATE ora 18.00 Urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în data de 19 ianuarie 2018, se suspendă cursurile în următoarele unităţi de învăţământ din judeţul Tulcea: Nalbant,  Nufăru, Nucărilor,  C. A. Rosetti,  Colegiul Agricol "Nicolae Cornateanu" (nivel primar şi preşcolar), Beştepe, Ceatalchioi,  Murighiol,  Liceul Tehnologic Vasile Bacalu Mahmudia (nivel primar),  Liceul Teoretic "Jean Bart" Sulina,  Frecăţei, , Chilia, Sarichioi,  Stejaru,
Liceul "Dimitrie Cantemir" Babadag,  Valea Teilor, Mihail Kogălniceanu,  Hamcearca

UPDATE ORA 16.20 O gravidă de la Ceamurlia de Sus  a fost  preluată cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă de la Staţia Babadag, urmând să fie transportată la spitalul din Tulcea. 

Şenilata de la Drumuri Judeţene pleacă spre Mihail Kogălniceanu cu asistentă şi paramedic pentru aducerea unei persoane care acuză o criză de apendicită şi a unui pacient suspect de accident vascular cerebral.

UPDATE ORA 15.30 Din cauza vântului puternic, un copac a căzut pe strada 1848, intervenind Detaşamentul de pompieri Tulcea. Tot în oraş, pe strada Sulfinei, acoperişul unui bloc este în pericol de prăbuşire.Reprezentanţii ISU spun că nu se poate interveni pentru îndepărtare, însă se balizeaza zona de către poliţia comunitară şi Direcţia de Întreţinere şi Administrare Patrimoniu Tulcea. 

UPDATE ORA 14.30 În plin viscol, tulcenii spun că au auzit tunere, urmate de fulgere. 

11 persoane care se rătăciseră au fost salvate de Servicii Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea se aflau în zona Enisala. 

UPDATE ORA 13.17. Circulaţia a fost oprită pe DN 22 km 142+000 - 162+000 (Isaccea - Somova). În zonă, intervin două autospeciale de la Drumuri Naţionale şi un încărcător frontal. În total, 58 de localităţi nu au curent electric. 

iarna cataloi foto isu delta

Intervenţie la Cataloi FOTO ISU Delta Tulcea

UPDATE ora 12.45  DN 22 a fost închis între Tulcea şi Isaccea.

Trei gravide din localitatea Ostrov au fost preluate de ambulanţele Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi predate Spitalului Măcin. La ieşirea din Frecatei, o maşină care transporta pâine a ajuns în şanţ, fiind scoasă de o  autospecială de la Drumuri Naţionale, iar la ieşirea din Mihail Kogălniceanu a căzut un stâlp, blocând un microbuz cu 12 persoane. Angajaţii de la Drumurile Naţionale intervin în zona Saraiu-Topolog pentru deblocarea a trei TIR-uri. În localitatea Izvoarele mai mulţi stâlpi de electricitate sunt aproape căzuţi. Intervin angajaţii ENEL.

UPDATE ORA 12.30. Oraşul Sulina nu are energie electrică, iar mai multe drumuri au fost închise. 

Drumuri închise circulaţiei: 

DJ 222 C, Tulcea - Murighiol - Agighiol ;

DJ 222, Tulcea - Jurilovca- 2 cantoane ;

DJ 223A, Enisala - Babadag ;

DJ 229,Sarichioi - Zebil;

DJ 222E, Sarighiol de Deal - Casimcea;

DJ 222 G, Daeni - Făgăraşu Nou;

DJ 222 F, Daeni - Ostrov - Peceneaga

UPDATE ORA 12.00

În judeţul Tulcea sunt închise următoarele sectoare de drum:

DN 22A(km 0-64+700)

DN22D(km 40-52+880)

DN22F(km 0-13+900)

DN22 km 142-162 Isaccea - Somova 

DN 22(km 86+356) restricţii tonaj, 3,5 tone

DN22D(km 0-34;56-81+200)restricţii tonaj, 3,5 tone

DN22E(km 0-14)restricţii tonaj, 3,5 tone

Detaşamentul de pompieri Tulcea a intervenit pentru înlăturarea unui acoperiş în municipiul Tulcea care risca să cadă în municipiul Tulcea.

Interventie acoperis ISU Tulcea FOTO ISU Tulcea

Un copac a căzut în zona 2 Cantoane-Zebil DN 22D. Au intervenit militarii de la Staţia Babadag. Un alt copac a căzut în Slava Cercheză. 

copac cazut zebil

FOTO ISU Delta Tulcea

UPDATE 10.30 „Începând cu ora 10.30, se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22F între Horia şi Nalbant, pe raza judeţului Tulcea, km 0+000 – km 13+900, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero”, transmite CNAIR.

UPDATE ora 10.00 CNAIR a închis circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22A între Cataloi şi Hârşova, km 0+000 – km 85+920, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.

UPDATE ora 9.30 CNAIR informează că începând cu ora 09:00, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero, s-a închis circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22A între Hârşova şi Ciucurova.

UPDATE ora 9.15 Localităţile Horia, Mircea Vodă, General Praporgescu, Cloşca, Balabancea, Jurilovca, Căprioara, Slava Rusa, Slava Cercheza, Fântână Mare, Ceamurlia de Jos, Lunca, Ostrov, Sălcioara, Vişina, Colina, Agighiol, Valea Nucarilor, Plopu, Murighiol, Uzlina, Dunavatul de Sus, Dunavatul de Jos, Casimcea, Corugea şi Războieni sunt fără energie electrica de la ora 08.40.

ISU informează că între localităţile Saraiu-Topolog 3 TIR-uri şi un auto de 7,5 tone au derapat şi sunt în şanţ.

ISU Delta Tulcea a anunţat că au apărut primele probleme legate de furnizarea energiei electrice în anumite localităţi ale judeţului. Astfel, Hamcearca, Nifon, Dăeni, Valea Teilor şi Cerna nu au energie electrică de la ora 08.30, localitatea Cataloi de la ora 8.25, iar Sarinasuf de la ora 7.20.

De asemenea, ISU Tulcea a fost solicitat să intervină în cazul unui bărbat  de 64 de ani, din localitatea Sarinasuf, cu insuficienţă respiratorie, dependent de oxigen. Acesta a apelat la ora 07.51 apelul unic de urgenţă 112, întrucât energia electrică este oprită în localitate. Serviciul de ambulanţă intervine cu 1 autospecială şi Enel pentru remedierea problemei.

Conform IPJ Tulcea, la ora actuală nu sunt sectoare de drum închise.

Pe aceeaşi temă:

Avertizare cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite în mai multe judeţe. Recomandările ISU pentru astfel de situaţii
 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite