Taxă de un leu pentru fiecare călător care ajunge în suburbia Tudor Vladimirescu. Primăria Tulcea contestă măsura

0
Publicat:

Primăria municipiului Tulcea contestă taxa de 1 leu, fără TVA, impusă fiecărei persoane care vrea să folosească bacul la trecerea Dunării din oraş spre suburbia Tudor Vladimirescu.

Suburbia Tudor Vladimirescu FOTO Tulcea noastră
Suburbia Tudor Vladimirescu FOTO Tulcea noastră

Conform unui comunicat de presă remis vineri de autoritatea locală, AZL a transmis la finele lunii iunie Primăriei municipiului un nou contract, care prevede, pe lângă tarifele de staţionare a pontonului la cheu şi de acces la infrastructura portuară, şi instituirea unui tarif de 1 leu, fără TVA, pentru fiecare călător care utilizează nava de transport public a societăţii de profil din Tulcea, Societatea Transport Public (STP), ce asigură trecerea Dunării cu bacul între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

"Măsura îi va afecta cu precădere pe locuitorii din Tudor Vladimirescu, tulceni care depind de transportul zilnic către locurile de muncă, unităţile de învăţământ, furnizorii de servicii medicale etc. În prezent, preţul unui bilet de transport public pe nava STP Tulcea este de 1,7 lei, iar în cazul aplicării acestui tarif de 1 leu plus TVA, preţul unui bilet s-ar dubla, mai ales în condiţiile în care acesta este deja subvenţionat de la bugetul local al municipiului Tulcea", se menţionează în comunicatul Primăriei municipiului Tulcea.

În şedinţa Consiliului Judeţean desfăşurată vineri, reprezentanţii organizaţiei judeţene a PNL au contestat tarifele AZL înaintate Primăriei municipiului Tulcea şi au cerut retragerea acestora, iar directorul adjunct al AZL, Tudor Hubati, a declarat că tariful de 1 leu pentru fiecare călător este pentru servicii de salubrizare.

"Toate contractele încheiate de regie sunt fundamentate legal. Toate tarifele sunt de asemenea fundamentate şi au trecut prin procedura de publicitate. Aceste tarife nu se aplică. Se vor aplica atunci când CJ ne va preda partea de faleză care a constituit baza fundamentării acestui tarif. Acolo va fi nevoie de o întreţinere, de o curăţenie", a menţionat Tudor Hubati.

După şedinţa CJ, primarul municipiului Tulcea a transmis o adresă AZL şi CJ prin care solicită renunţarea la această suprataxare.

De altfel, în timpul şedinţei CJ, reprezentanţii PNL au anunţat că nu mai sunt de acord ca AZL şi Aeroportul Delta Dunării să creeze presiune pe bugetul instituţiei, aşa încât nu au votat rectificarea de buget a celor două entităţi, o şedinţă extraordinară cu aceste proiecte pe ordinea de zi urmând să aibă loc la finele săptămânii viitoare.

În cazul aeroportului Delta Dunării, consilierii judeţeni PNL au amintit că Ministerul Transporturilor a transmis o notă de corecţie de circa 15,25 milioane de lei în cazul proiectului privind extinderea terminalului de pasageri.

Faleza din municipiul Tulcea a fost cedată în anul 2017 de Primărie către CJ pentru obţinerea de finanţare cu scopul reabilitării infrastructurii.

Luna trecută, conducerea AZL a anunţat că a început procesul de încheiere a noilor contracte cu operatorii portuari din Tulcea şi că aceştia plătesc circa 3,5 lei pe metru liniar, pe zi, preţul fiind acelaşi cu cel perceput anterior reabilitării falezei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite