O navă din Togo a produs avarii pe canalul Sulina. Vasul a lovit trei ambarcațiuni și un ponton

0
0

O navă care naviga sub pavilion Togo a fost reținută luni seara, 3 octombrie, în Portul Tulcea pentru cercetări. Ambarcațiunea a avariat un ponton și alte trei vase. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Zona este intens circulată de ambarcațiuni pline cu turiști FOTO ARBDD
Zona este intens circulată de ambarcațiuni pline cu turiști FOTO ARBDD

Vasul Khodr, care naviga sub pavilion Togo, era încărcat cu laminate și se îndrepta luni seara spre Portul Brăila, atunci când a avariat un ponton şi trei ambarcaţiuni în dreptul satului Partizani, din motive necunoscute încă, potrivit Căpităniei Zonale Tulcea.

În urma evenimentului, nu s-au înregistrat victime, Dunărea nu a fost poluată, iar traficul pe canalul Sulina se desfăşoară normal. Ofiţerii Căpităniei Zonale Tulcea au început ancheta pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul şi au reţinut nava în Portul Tulcea pentru cercetări, conform AGERPRES.

Zona unde s-a scufundat nava Rostock

Zona unde s-a produs accidentul naval, Partizani, este prima localitate de pe Brațul Sulina, unde acostează vasele de transport. Ea aparține de comuna Maliuc și este situată la o distanță de aproximativ 13 kilometri de orașul Tulcea.

Epava navei Rostock Arhivă Adevărul
Epava navei Rostock Arhivă Adevărul

În această zonă, în anul 1991, nava sub pavilion ucrainean Rostock a eșuat și s-a scufundat în Dunăre, blocând navigația maritimă, incidentul fiind considerat unul dintre cele mai mari catastrofe navale petrecute pe Dunăre.

Scoaterea la suprafață a epavei a durat mai mult de 14 ani, încheindu-se abia la 30 noiembrie 2005, timp în care circulația fluvială pe brațul Sulina a fost grav afectată. În timpul încercărilor de scoatere la suprafață a epavei au murit doi scafandri.

Tulcea


Ultimele știri
Cele mai citite