Marinar mort la bordul unei nave din rada Sulina. Furtuna de pe mare i-a întârziat pe salvatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apel de urgență, în această dimineață, de la bordul unei nave sub pavilion Palau, după ce un marinar s-a prăbușit inconștient, pe vas.

Nava ARSVOM sursa foro Arhiva
Nava ARSVOM sursa foro Arhiva

Apelul de ajutor a venit prin intermediul Centrulului Maritim de Coordonare (MRCC).

Nava „SAR Apollo", aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești în Marea Neagă, a fost trimisă de urgență să acorde asistență la borul navei cargo „Sea Horizon", sub pavilion Palau, pentru preluarea unui membru al echipajului, aflat în stare de inconștiență și care prezența afecțiuni cardiace.

„Nava SAR Apollo, cu o asistentă la bord, s-a deplasat cu toată viteza către zona indicată, respectiv în rada Sulina, pentru a prelua bolnavul și a-l preda echipajului medical. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, intervenția este destul de dificilă", a declarat purtătorul de cuvânt al ARSVOM, Dorina Cocu.

Din păcate, la momentul la care salvatorii au ajuns la borul navei, pentru pacient nu s-a mai putut face nimic.

„Ajunși la fața locului, înainte de a se începe manevrele de resuscitare, asistenta medicală din cadrul serviciului UPU Sulina a constatat că bărbatul nu prezenta semne vitale, nu mai  avea puls. Cel mai probabil, bărbatul murise cu câteva ore înainte de sosirea echipajului salvator", a mai afirmat Dorina Cocu.

Bărbatul a fost declarat decedat și predat comandantului navei la bordul căreia se află îmbarcat în vederea demarării procedurilor legale.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite