Frontieriştii tulceni au „prins“ aproape două tone de peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două zile, reprezentanţii Gărzii de Coastă au confiscat aproape două tone de peşte şi aproape trei kilometri de plase. Un tânăr de 24 de ani transporta 1,5 tone de peşte.

Este vorba despre o acţiune desfăşurată în primele două zile ale acestei săptămâni de către Garda de Coastă, împreună cu ARBDD şi ANPA.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 1.813,4 kilograme peşte evaluată la aproximativ 1.000 lei, pe care ulterior au predat-o spe valorificare unor societăţi comerciale de profil, in conformitate cu prevederile legale. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol, spune Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Luni, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Tulcea şi reprezentanţi ai A.R.B.D.D. au acţionat pe lacul Dunavăţ din judeţul Tulcea, unde au depistat un tânăr de 24 ani care transporta cu o barcă cantitatea de 1.501 kilograme peşte, de specii diferite, fără documente justificative.

Tot luni, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Tulcea au oprit pentru control, în apropierea localităţii Murighiol, o autoutilitară condusă de un băiat de 22 ani domiciliat în Bucureşti. În interiorul autoutilitarei înmatriculate în Bucureşti a fost descoperită cantitatea de 111 kilograme peşte pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Marţi, în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat pe lacul Babina din judeţul Tulcea unde au verificat o ambarcaţiune condusă de un tânăr în vârstă de 25 ani. În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 154,4 kilograme peşte şi un număr de 33 plase de pescuit tip setcă din aţă în lungime de 2.929 metri.

Persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea de activităţi de pescuit comercial, astel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele evaluate la 6.600 lei, precum şi ambarcaţiunea din fibră de sticlă, un motor de barcă marca Suzuki, un rezervor de benzină şi 2 rame, valoarea acestor bunuri fiind de aproximativ 8.200 lei“, spune Marius Niculescu.

În acceaşi zi, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Tulcea şi reprezentanţi ai A.N.P.A. au identificat, pe raza localităţii Măcin, un bărbat de 46 ani care oferea spre comercializare, într-o piaţă agroalimentară, cantitatea de 47 kilograme peşte fără documente legale.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite