Comisar de penitenciar, reţinut de procurorii DNA. Este acuzat de luare de mită şi introducerea de telefoane mobile în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: arhiva Adevărul
FOTO: arhiva Adevărul

Comisarul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca joi, 4 aprilie, să apară în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a inculpatului Ioan Silviu Ionele, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

Procurorii artă că „în perioada februarie – martie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor”.

Persoana care a beneficiat de favorurile comisarului face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda “Accidentul”.

Pentru acest „serviciu”, comisarul a „acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranşe, 6.500 lei”, spun procurorii DNA.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Joi, 4 aprilie, inculpatul Ionele Silviu Ioan va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pe aceeaşi temă:

Reuniune de familie după gratii: deţinuţi din Penitenciarul Tulcea au fost vizitaţi de soţii şi copii în cadrul unui proiect sprijinit de Biserica Baptistă

Penitenciarul Tulcea: 36 de deţinuţi vor fi eliberaţi conform recursului compensatoriu

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite