Comandantul NAVROM Nicolae Giurgiuvanu a murit. El era infectat cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 23 noiembrie, comandantul navelor NAVROM Tulcea a murit la un spital din Focşani, acolo unde a fost transferat de la Tulcea.

Fostul comandant Nicolae Giurgiuvanu a aflat că este infectat cu noul coronavirus după ce a fost la un control de rutină la un spital din Capitală.

Imediat s-a prezentat la unitatea medicală din Tulcea, acolo unde a fost internat în zona pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Iniţial, s-a simţit bine şi le spunea prietenilor: „Am scăpat eu de multe altele“. Numai că starea sa s-a înrăutăţit şi urma să fie transferat la un spital din Bucureşti, numai că a ajuns la Focşani. Luni a murit.

În urmă cu câţiva ani, comandantul a acordat un interviu cotidianului Adevărul.  Comandantul de pe navele Moldova şi Banat s-a născut la Râşnov, însă între el şi mare a fost dragoste la prima vedere. O iubire care a durat peste patru decenii.

În anul 1973, a dat examen la Institutul de Marină Militară. „Nu am dat la cea civilă, pentru că la acea vreme aveam o prietenă care nu voia să fiu mult timp plecat pe mare“, îşi aminteşta el. În anul 1990, a plecat din Marina Militară şi s-a dedicat celei civile. În tot acest timp, a fost comandant pe vasul Danubius, construit pentru Nicolae Ceauşescu, pe Fortuna, nava de comandament, dar şi pe un remorcher militar şi pe o vedetă blindată.  

Din 2010, a fost la cârma navei Moldova, transportând turişti la şi de la Sulina. În ultimii ani, a dus mii de turişti în Deltă cu nava Banatul. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Poveştile unui comandant de navă: „În 1989, am crezut că ungurii au intrat în Ardeal“
 

Titanicul românesc. 25 de ani de la scufundarea navei Mogoşoaia. Mărturia unui supravieţuitor: „Vasul s-a scufundat în câteva minute“


Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite