Cercetaţi penal pentru trecere ilegală a frontierei: doi pescari ucraineni, prinşi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut doi cetăţeni ucrainieni, care intraseră ilegal în apele teritoriale ale  României, cu scopul de a desfăşura activităţi de pescuit.

Au fost depistaţi sâmbătă, în jurul orei 16.00, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Chilia. Frontieriştii au identificat, în apropierea malului românesc, o ambarcatiune înmatriculată în Ucraina, în care se aflau doi bărbaţi.

Cele două persoane reţinute au fost identificate ca fiind cetăţeni ucrainieni, care trecuseră frontiera de stat pentru a pescui cu cinci setci din fir textil tip ohan în lungime totală de 375 metri.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit şi au indisponibilizat ambarcaţiunea tip lotcă în vederea continuării cercetării. 

Cei doi ucraineni au dosare penale pentru „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, a precizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Mai citiţi şi:

FOTO VIDEO Trei ucraineni pescuiau calcan în Delta Dunării. Niciunul nu avea brevet pentru a conduce ambarcaţiunea sau autorizaţie de pescuit

Doi ucraineni ieşiţi la pescuit au ajuns din greşeală în România
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite