Braconieri prinşi într-o zonă strict protejată din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braconier FOTO Garda de Coastă
Braconier FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat unelte de pescuit interzise, în care se aflau peste 50 kg de peşte, folosite într-o zonă strict protejată a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

La data 13.08.2021, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe lacul Goloviţa, au oprit pentru control o ambarcaţiune tip lotcă, în care se aflau doi cetăţeni români. 

După efectuarea controlului asupra ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au identificat plase monofilament cu captură de peşte în ele.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor era de 567 metri, iar peştele prins în ele era în cantitate totală de 55,8 kilograme, din specia caras. Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi de profil, conform prevederilor legale. 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit ”, şi “pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate”.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Delta, patria învingătorilor: Mila 23, Crişan şi Caraorman au dat 24 de campioni mondiali. Patzaichin: „Nu ştiu dacă m-am născut în apă sau pe uscat“

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite