Ancheta în cazul comisarilor de mediu prinşi cu sturion în portbagaj, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele a fost confiscat (sursă foto: IPJ Tulcea)
Peştele a fost confiscat (sursă foto: IPJ Tulcea)

Dosarul în care sunt implicaţi doi comisari de mediu a fost în atenţia publică. Astfel,  pentru că se impune soluţionarea cu celeritate a cauzei, prin rezoluţia prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea s-a dispus la data de vineri preluarea cauzei în vederea efectuării urmăririi penale faţă de Ceico Tănase şi Adrian Tudor Mihai.

Cauza a fost înregistrată în evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea pe 20 aprilie.  Cei doi comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Rezervaţiei Biosferei  Delta Dunării au fost depistaţi în ziua de 16 aprilie 2011 transportând pe raza municipiului Tulcea, cu un autoturism particular, cantitatea de aproximativ 50 de kilograme de peşte proaspăt, speciile: sturion, calcan şi scrumbie.
Dosarul a primit număr unic a doua zi, iar cauza a fost trimisă pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  transport de peşte fără documente legale de provenienţă la Serviciul Poliţiei Delta Dunării – Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Braconajului Piscicol şi Cinegetic Tulcea. Pe data de 6 mai Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a confirmat prin rezoluţie motivată începerea urmăririi penale faţă de cei doi, dosarul cauzei fiind retrimis aceleiaşi structuri de poliţie judiciară la data de 11 mai 2011 în vederea continuării cercetărilor.
„În perioada 11 mai 2011-4 noiembrie 2011 dosarul penal s-a aflat spre instrumentare la Serviciul Poliţiei Delta Dunării – Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Braconajului Piscicol şi Cinegetic Tulcea“, explică procuror Laura Subţrelu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite