Vier Pfoten dezvăluie practicile ilegale privind sacrificarea mieilor de Paşte: "Animalelor li se taie gâtul, acestea rămânând în viaţă şi conştiente încă aproximativ 10 minute"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii producători au improvizat abatoare ilegale în curţile caselor din preajma acelor pieţe închise, transmit cei de la Vier Pfoten.

Urmând directivele Uniunii Europene autorităţile din România au echipat unele pieţe cu abatoare dotate cu echipament de asomare şi personal calificat. În aceste pieţe cumpărătorii îşi pot alege care miel va fi sacrificat pe loc.

“Aceste informaţii sunt şocante, ştiind că este ilegal şi că există dotări specifice menite să elimine această imensă suferinţă a animalelor sacrificate. Nu numai că animalele sunt ţinute în condiţii improprii, dar sunt şi ucise fără asomare. Animalelor li se taie gâtul, acestea rămânând în viaţă şi conştiente încă aproximativ 10 minute, timp în care le sunt tăiate picioarele şi li se pompează aer sub piele”, spune Veronica Tulpan, director programe al Vier Pfoten România.

Multe pieţe au fost închise în urma controalelor din partea autorităţilor pentru că nu corespundeau normelor legale în vigoare. Totuşi unii producători au improvizat abatoare ilegale în curţile caselor din preajma acelor pieţe închise, transmit cei de la Vier Pfoten.

Alte acte de cruzime asupra animalelor inerente consumului masiv de carne de miel în preajma Paştelui sunt condiţiile neadecvate de transport al animalelor din zona rurala până în oraşe. Nu se respectă igiena în cadrul pieţelor şi faptul că sunt ucise în campul vizual al altor animale.

Vier Pfoten face apel la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor să ia măsurile care se impun legate de sacrificarea mieilor de Paşte, fără asomare şi în condiţii improprii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite