VIDEO Imagini tulburătoare filmate înainte de accidentul în care nouă români au murit în Ungaria: şoferul făcea Live pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă români şi-au pierdut viaţa, marţi după-amiază, pe o şosea din Ungaria. Aceştia se aflau într-un microbuz al cărui şofer a trecut pe contrasens şi a intrat din plin într-un TIR. Un cunoscut al şoferului a postat pe Facebook un filmuleţ tulburător la câteva ore după accident.

UPDATE 00.55 Conform surselor Adevărul, numele şoferului care conducrea microbuzul este Paul K. şi locuia în Târnăveni. Acesta era căsătorit şi avea doi copii.  

Cei nouă români şi-au pierdut viaţa marţi seara, în urma unui accident extrem de grav: microbuzul în care se aflau a intrat pe contrasens pe o şosea din Ungaria şi s-a lovit de un TIR. Din primele informaţii rezultă că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş, şi se întorceau acasă din Slovenia.

De asemenea, după cum a confirmat şi purtătorul de cuvânt al MAE, microbuzul care îi transporta pe români era înmatriculat în judeţul Mureş. Nu sunt deocamdată foarte clare cauzele petrecerii accidentului, dar un filmuleţ teribil postat pe Facebook cel mai probabil de un cunoscut al şoferului arată ce s-a întâmplat cu câteva secunde înainte de accident.

Din imagini rezultă că şoferul microbuzului ar fi făcut un Live pe Facebook, moment în care ar fi ajuns pe contrasens şi s-ar fi produs accidentul. Vă avertizăm că imaginile de mai jos pot avea un puternic impact emoţional. 

Potrivit unui comunicat al MAE, „Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea oraşului Budapesta, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România“.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

Accident Ungaria FOTO Poliţia maghiară

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obţinute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, potrivit aceluiaşi comunicat.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Accident Ungaria FOTO Poliţia maghiară
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite